Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 11

1. Duhul m-a rapit si m-a dus la poarta de rasarit a Casei Domnului, care cauta spre rasarit. Si iata ca la intrarea portii erau douazeci si cinci de oameni; si in mijlocul lor am vazut pe Iaazania, fiul lui Azur, si pe Pelatia, fiul lui Benaia, capeteniile poporului.

2. Si Domnul mi-a zis: "Fiul omului, acestia sunt oamenii care fac planuri nelegiuite si dau sfaturi rele in cetatea aceasta!

3. Ei zic: "Nu este inca vremea potrivita ca sa zidim case! Cetatea este cazanul, si noi suntem carnea."

4. De aceea proroceste impotriva lor, proroceste, fiul omului!"

5. Atunci Duhul Domnului a cazut peste mine si mi-a zis: "Spune: "Asa vorbeste Domnul: "Astfel vorbiti voi, casa lui Israel! Si ce va vine in gand, stiu foarte bine!

6. Ati facut o multime de omoruri in cetatea aceasta si ati umplut ulitele cu cei ucisi."

7. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Mortii vostri, pe care i-ati intins in mijlocul cetatii acesteia, sunt carnea, si ea este cazanul; dar voi veti fi scosi afara din ea.

8. Va temeti de sabie, dar Eu voi aduce sabie peste voi, zice Domnul Dumnezeu.

9. Va voi scoate din cetatea aceasta, va voi da in mainile strainilor si voi implini judecatile Mele impotriva voastra!

10. Veti cadea loviti de sabie, va voi judeca la hotarul lui Israel, si veti sti ca Eu sunt Domnul.

11. Cetatea aceasta nu va fi cazanul vostru, si voi nu veti fi carnea din el: ci la hotarul lui Israel va voi judeca!

12. Si veti sti ca Eu sunt Domnul, ale carui porunci nu le-ati urmat si ale carui legi nu le-ati implinit, ci ati lucrat dupa obiceiurile neamurilor care va inconjoara."

13. Pe cand proroceam eu, a murit Pelatia, fiul lui Benaia. Eu am cazut cu fata la pamant si am strigat cu glas tare: "Ah! Doamne Dumnezeule, vrei sa nimicesti Tu si ce a mai ramas din Israel?"

14. Si cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

15. "Fiul omului, fratii tai, da, fratii tai cei din robie si toata casa lui Israel sunt aceia despre care zic locuitorii Ierusalimului: "Ei sunt departe de Domnul, tara ne-a fost data noua in stapanire!…"

16. De aceea spune despre ei: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Daca-i tin departati printre neamuri, daca i-am risipit in felurite tari, totusi le-am fost un Templu pentru catava vreme in tara in care au venit."

17. De aceea sa le spui: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Va voi strange din mijlocul popoarelor, va voi aduna iarasi din tarile in care sunteti risipiti si va voi da tara lui Israel."

18. Si cand vor veni in ea, vor scoate de acolo toti idolii si toate uraciunile.

19. Le voi da o alta inima si voi pune un duh nou in voi. Voi lua din trupul lor inima de piatra si le voi da o inima de carne,

20. ca sa urmeze poruncile Mele, sa pazeasca si sa implineasca legile Mele; si ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor.

21. Dar acelora a caror inima simte placere fata de idolii si uraciunile lor, le voi intoarce faptele asupra capului lor, zice Domnul Dumnezeu."

22. Dupa aceea, heruvimii si-au intins aripile, insotiti de roti, si slava Dumnezeului lui Israel era sus deasupra lor.

23. Slava Domnului s-a inaltat din mijlocul cetatii si s-a asezat pe muntele de la rasaritul cetatii.

24. Pe mine insa m-a rapit Duhul si m-a dus iarasi, in vedenie, prin Duhul lui Dumnezeu, in Haldeea, la prinsii de razboi. Si astfel vedenia pe care o avusesem a pierit de la mine.

25. Apoi am spus prinsilor de razboi toate lucrurile pe care mi le descoperise Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***