Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 10

1. M-am uitat, si iata ca pe cerul care era deasupra capului heruvimilor era ceva ca o piatra de safir; deasupra lor se vedea ceva asemanator cu un chip de scaun de domnie.

2. Si Domnul a zis omului aceluia imbracat in haine de in: "Vara-te intre rotile de sub heruvimi, umple-ti mainile cu carbunii aprinsi care sunt intre heruvimi si imprastie-i peste cetate!" Si el s-a varat intre roti sub ochii mei.

3. Heruvimii stateau in partea dreapta a Casei, cand s-a varat omul acela intre roti, iar norul a umplut curtea dinauntru.

4. Atunci slava Domnului s-a ridicat de pe heruvimi si s-a indreptat spre pragul Casei, asa incat Templul s-a umplut de nor, si curtea s-a umplut de stralucirea slavei Domnului.

5. Vajaitul aripilor heruvimilor s-a auzit pana la curtea de afara ca glasul Dumnezeului celui Atotputernic cand vorbeste.

6. Cand a poruncit deci omului aceluia imbracat in haina de in sa ia foc dintre roti, dintre heruvimi, omul acesta s-a dus si s-a asezat langa roti.

7. Atunci un heruvim a intins mana intre heruvimi, spre focul care era intre heruvimi; a luat foc si l-a pus in mainile omului aceluia imbracat cu haina de in. Si omul acesta l-a luat si a iesit afara.

8. La heruvimi se vedea ceva ca o mana de om sub aripile lor.

9. M-am uitat, si iata ca langa heruvimi erau patru roti; o roata langa un heruvim, si o roata langa celalalt heruvim; dar rotile acestea straluceau ca o piatra de crisolit.

10. Dupa infatisare, toate cele patru roti aveau acelasi chip; fiecare roata parea ca este in mijlocul altei roti.

11. Cand mergeau, mergeau de cele patru laturi ale lor si nu se invarteau in mers, ci mergeau incotro mergea capul, fara sa se invarteasca in mersul lor.

12. Tot trupul heruvimilor, spatele lor, mainile lor si aripile lor erau pline de ochi ca si cele patru roti dimprejur.

13. Am auzit cu urechile mele ca rotile erau chemate: "roti invartitoare".

14. Fiecare avea patru fete; fata celui dintai era o fata de heruvim; fata celui de-al doilea, o fata de om; a celui de-al treilea, o fata de leu; si a celui de-al patrulea, o fata de vultur.

15. Si heruvimii s-au ridicat. Erau fapturile vii pe care le vazusem langa raul Chebar.

16. Cand mergeau heruvimii, mergeau si rotile cu ei, si cand isi intindeau heruvimii aripile ca sa se inalte de la pamant, nici rotile nu se departau de ei.

17. Cand se opreau ei, se opreau si ele, si cand se inaltau ei, se inaltau si ele cu ei, caci duhul fapturilor vii era in ele.

18. Slava Domnului a plecat din pragul Templului si s-a asezat pe heruvimi.

19. Heruvimii si-au intins aripile si s-au inaltat de pe pamant sub ochii mei; cand au plecat ei, au plecat si rotile cu ei. S-au oprit la intrarea portii Casei Domnului spre rasarit; si slava Dumnezeului lui Israel era sus deasupra lor.

20. Erau fapturile vii pe care le vazusem sub Dumnezeul lui Israel, langa raul Chebar, si am bagat de seama ca erau heruvimi.

21. Fiecare avea patru fete, fiecare avea patru aripi, si sub aripile lor era ceva ca o mana de om.

22. Dar fetele lor erau ca cele pe care le vazusem la raul Chebar, cu aceeasi infatisare: erau tot ei. Fiecare mergea drept inainte.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***