Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 9

1. Domnul a zis lui Moise: "Du-te la faraon si spune-i: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul evreilor: "Lasa pe poporul Meu sa plece, ca sa-Mi slujeasca.

2. Daca nu vrei sa-l lasi sa plece si daca-l mai opresti,

3. iata, mana Domnului va fi peste turmele tale de pe camp; peste cai, peste magari, peste camile, peste boi si peste oi; si anume va fi o ciuma foarte mare.

4. Dar Domnul va face deosebire intre turmele lui Israel si turmele egiptenilor, asa ca nu va pieri nimic din tot ce este al copiilor lui Israel."

5. Domnul a hotarat vremea si a zis: "Maine, va face Domnul lucrul acesta in tara."

6. Si Domnul a facut asa, chiar de a doua zi. Toate turmele egiptenilor au pierit, dar n-a pierit nicio vita din turmele copiilor lui Israel.

7. Faraon a trimis sa vada ce se intamplase: si iata ca nicio vita din turmele lui Israel nu pierise. Dar inima lui faraon s-a impietrit si n-a lasat pe popor sa plece.

8. Domnul a zis lui Moise si lui Aaron: "Umpleti-va mainile cu cenusa din cuptor, si Moise s-o arunce spre cer, sub ochii lui faraon.

9. Ea se va preface intr-o tarana care va acoperi toata tara Egiptului; si va da nastere, in toata tara Egiptului, pe oameni si pe dobitoace, la niste bube pricinuite de niste basici fierbinti."

10. Ei au luat cenusa din cuptor si s-au infatisat inaintea lui faraon; Moise a aruncat-o spre cer, si ea a dat nastere, pe oameni si pe dobitoace, la niste bube pricinuite de niste basici fierbinti.

11. Vrajitorii nu s-au putut arata inaintea lui Moise, din pricina bubelor; caci bubele erau pe vrajitori, ca si pe toti egiptenii.

12. Domnul a impietrit inima lui faraon, si faraon n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul lui Moise.

13. Domnul a zis lui Moise: "Scoala-te dis-de-dimineata, du-te inaintea lui faraon si spune-i: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul evreilor: "Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca.

14. Fiindca, de data aceasta, am sa trimit toate urgiile Mele impotriva inimii tale, impotriva slujitorilor tai si impotriva poporului tau ca sa stii ca nimeni nu este ca Mine pe tot pamantul.

15. Daca Mi-as fi intins mana si te-as fi lovit cu ciuma, pe tine si pe poporul tau, ai fi pierit de pe pamant.

16. Dar te-am lasat sa ramai in picioare ca sa vezi puterea Mea, si Numele Meu sa fie vestit in tot pamantul.

17. Daca te mai ridici impotriva poporului Meu si daca nu-l lasi sa plece,

18. iata, maine, la ceasul acesta, voi face sa bata o piatra asa de mare, cum n-a mai fost in Egipt, din ziua intemeierii lui si pana azi.

19. Pune-ti, dar, la adapost turmele si tot ce ai pe camp. Piatra are sa bata pe toti oamenii si toate vitele de pe camp, care nu vor fi intrat in case; si vor pieri."

20. Aceia dintre slujitorii lui faraon, care s-au temut de cuvantul Domnului, si-au adunat in case robii si turmele.

21. Dar cei ce nu si-au pus la inima cuvantul Domnului si-au lasat robii si turmele pe camp.

22. Domnul a zis lui Moise: "Intinde-ti mana spre cer; si are sa bata piatra in toata tara Egiptului pe oameni, pe vite si pe toata iarba de pe camp in tara Egiptului!"

23. Moise si-a intins toiagul spre cer; si Domnul a trimis tunete si piatra, de cadea foc pe pamant. Domnul a facut sa bata piatra peste tara Egiptului.

24. A batut piatra, si focul se amesteca cu piatra; piatra era asa de mare incat nu mai batuse piatra ca aceea in toata tara Egiptului de cand este el locuit de oameni.

25. Piatra a nimicit, in toata tara Egiptului, tot ce era pe camp, de la oameni pana la dobitoace; piatra a nimicit si toata iarba de pe camp, si a frant toti copacii de pe camp.

26. Numai in tinutul Gosen, unde erau copiii lui Israel, n-a batut piatra.

27. Faraon a trimis sa cheme pe Moise si pe Aaron si le-a zis: "De data aceasta, am pacatuit; Domnul are dreptate, iar eu si poporul meu suntem vinovati.

28. Rugati-va Domnului ca sa nu mai fie tunete si piatra; si va voi lasa sa plecati si nu veti mai fi opriti."

29. Moise i-a zis: "Cand voi iesi din cetate, voi ridica mainile spre Domnul, tunetele vor inceta si nu va mai bate piatra, ca sa stii ca al Domnului este pamantul!

30. Dar stiu ca tu si slujitorii tai tot nu va veti teme de Domnul Dumnezeu."

31. Inul si orzul se prapadisera, pentru ca orzul tocmai daduse in spic, iar inul era in floare;

32. graul si ovazul nu se stricasera, pentru ca erau tarzii.

33. Moise a plecat de la faraon si a iesit afara din cetate; si-a ridicat mainile spre Domnul, tunetele si piatra au incetat si n-a mai cazut ploaia pe pamant.

34. Faraon, vazand ca ploaia, piatra si tunetele incetasera, n-a contenit sa pacatuiasca si si-a impietrit inima, el si slujitorii lui.

35. Lui faraon i s-a impietrit inima si n-a lasat pe copiii lui Israel sa plece, dupa cum spusese Domnul prin Moise.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***