Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 8

1. Domnul a zis lui Moise: "Du-te la faraon si spune-i: "Asa vorbeste Domnul: "Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca.

2. Daca nu vrei sa-l lasi sa plece, am sa aduc broaste pe toata intinderea tarii tale.

3. Raul va misuna de broaste; ele se vor sui si vor intra in casa ta, in odaia ta de dormit si in patul tau, in casa slujitorilor tai si in casele poporului tau, in cuptoarele si in postavile de framantat painea.

4. Ba inca broastele se vor sui si pe tine, pe poporul tau si pe toti slujitorii tai."

5. Domnul a zis lui Moise: "Spune lui Aaron: "Intinde-ti mana cu toiagul peste rauri, peste paraie si peste iazuri, si scoate broaste din ele peste tara Egiptului!"

6. Aaron si-a intins mana peste apele Egiptului; si au iesit broastele si au acoperit tara Egiptului.

7. Dar si vrajitorii au facut la fel prin vrajitoriile lor: au scos si ei broaste peste toata tara Egiptului.

8. Faraon a chemat pe Moise si pe Aaron si a zis: "Rugati-va Domnului, sa departeze broastele de la mine si de la poporul meu; si am sa las pe popor sa plece sa aduca jertfe Domnului."

9. Moise a zis lui faraon: "Hotaraste-mi cand sa ma rog Domnului pentru tine, pentru slujitorii tai si pentru poporul tau, ca sa indeparteze broastele de la tine si din casele tale? Nu vor mai ramane decat in rau."

10. El a raspuns: "Maine." Si Moise a zis: "Asa va fi, ca sa stii ca nimeni nu este ca Domnul Dumnezeul nostru.

11. Broastele se vor departa de la tine si din casele tale, de la slujitorii tai si de la poporul tau; nu vor mai ramane decat in rau."

12. Moise si Aaron au iesit de la faraon. Si Moise a strigat catre Domnul cu privire la broastele cu care lovise pe faraon.

13. Domnul a facut cum cerea Moise; si broastele au pierit in case, in curti si in ogoare.

14. Le-au strans gramezi, si tara s-a imputit.

15. Faraon, vazand ca are ragaz sa rasufle in voie, si-a impietrit inima si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul.

16. Domnul a zis lui Moise: "Spune lui Aaron: "Intinde-ti toiagul si loveste tarana pamantului, si se va preface in paduchi, in toata tara Egiptului."

17. Asa au facut. Aaron si-a intins mana cu toiagul si a lovit tarana pamantului; si s-a prefacut in paduchi pe toti oamenii si pe toate dobitoacele. Toata tarana pamantului s-a prefacut in paduchi, in toata tara Egiptului.

18. Vrajitorii au cautat sa faca si ei paduchi prin vrajitoriile lor; dar n-au putut. Paduchii erau pe oameni si pe dobitoace.

19. Si vrajitorii au zis lui faraon: "Aici este degetul lui Dumnezeu!" Dar inima lui faraon s-a impietrit si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul.

20. Domnul a zis lui Moise: "Scoala-te dis-de-dimineata si du-te inaintea lui faraon, cand are sa iasa sa se duca la apa. Sa-i spui: "Asa vorbeste Domnul: "Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca.

21. Daca nu vei lasa pe poporul Meu sa plece, am sa trimit muste cainesti impotriva ta, impotriva slujitorilor tai, impotriva poporului tau si impotriva caselor tale; casele egiptenilor vor fi pline de muste, si pamantul va fi acoperit de ele.

22. Dar, in ziua aceea, voi deosebi tinutul Gosen, unde locuieste poporul Meu, si acolo nu vor fi muste, pentru ca sa cunosti ca Eu, Domnul, sunt in mijlocul tinutului acestuia.

23. Voi face o deosebire intre poporul Meu si poporul tau. Semnul acesta va fi maine."

24. Domnul a facut asa. A venit un roi de muste cainesti in casa lui faraon si a slujitorilor lui, si toata tara Egiptului a fost pustiita de muste cainesti.

25. Faraon a chemat pe Moise si pe Aaron si le-a zis: "Duceti-va de aduceti jertfe Dumnezeului vostru aici in tara."

26. Moise a raspuns: "Nu este deloc potrivit sa facem asa; caci am aduce Domnului Dumnezeului nostru jertfe care sunt o uraciune pentru egipteni. Si daca am aduce, sub ochii lor, jertfe care sunt o uraciune pentru egipteni, nu ne vor ucide ei oare cu pietre?

27. Vom face mai bine un drum de trei zile in pustiu, si acolo vom aduce jertfe Domnului Dumnezeului nostru, dupa cum ne va spune."

28. Faraon a zis: "Va voi lasa sa plecati, ca sa aduceti jertfe Domnului Dumnezeului vostru in pustiu; numai sa nu va departati prea mult, daca plecati. Rugati-va pentru mine."

29. Moise a raspuns: "Am sa ies de la tine si am sa ma rog Domnului. Maine, mustele se vor departa de la faraon, de la slujitorii lui si de la poporul lui. Dar sa nu ne mai insele faraon, nevrand sa lase pe popor sa plece ca sa aduca jertfe Domnului."

30. Moise a iesit de la faraon si s-a rugat Domnului.

31. Domnul a facut cum cerea Moise; si mustele s-au departat de la faraon, de la slujitorii lui si de la poporul lui. N-a mai ramas una.

32. Dar faraon, si de data aceasta, si-a impietrit inima si n-a lasat pe popor sa plece.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***