Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 7

1. Domnul a zis lui Moise: "Iata ca te fac Dumnezeu pentru faraon; si fratele tau, Aaron, va fi prorocul tau.

2. Tu vei spune tot ce-ti voi porunci Eu, iar fratele tau, Aaron, va vorbi lui faraon, ca sa lase pe copiii lui Israel sa plece din tara lui.

3. Eu voi impietri inima lui faraon, si Imi voi inmulti semnele si minunile in tara Egiptului.

4. Totusi, faraon n-are sa v-asculte. Apoi Imi voi intinde mana asupra Egiptului si voi scoate din tara Egiptului ostile Mele, pe poporul Meu, pe copiii lui Israel, prin mari judecati.

5. Egiptenii vor cunoaste ca Eu sunt Domnul, cand Imi voi intinde mana asupra Egiptului si cand voi scoate din mijlocul lor pe copiii lui Israel."

6. Moise si Aaron au facut ce le poruncise Domnul: asa au facut.

7. Moise era in varsta de optzeci de ani, iar Aaron de optzeci si trei de ani, cand au vorbit lui faraon.

8. Domnul a zis lui Moise si lui Aaron:

9. "Daca va va vorbi faraon si va va zice: "Faceti o minune!", sa zici lui Aaron: "Ia-ti toiagul si arunca-l inaintea lui faraon. Si toiagul se va preface intr-un sarpe."

10. Moise si Aaron s-au dus la faraon si au facut cum poruncise Domnul. Aaron si-a aruncat toiagul inaintea lui faraon si inaintea slujitorilor lui; si toiagul s-a prefacut intr-un sarpe.

11. Dar faraon a chemat pe niste intelepti si pe niste vrajitori, si vrajitorii Egiptului au facut si ei la fel prin vrajitoriile lor.

12. Toti si-au aruncat toiegele, si s-au prefacut in serpi. Dar toiagul lui Aaron a inghitit toiegele lor.

13. Inima lui faraon s-a impietrit si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul.

14. Domnul a zis lui Moise: "Faraon are inima impietrita: nu vrea sa lase poporul sa plece.

15. Du-te la faraon dis-de-dimineata, cand are sa iasa sa se duca la apa, si sa te infatisezi inaintea lui pe malul raului. Sa-ti iei in mana toiagul care a fost prefacut in sarpe,

16. si sa zici lui faraon: "Domnul Dumnezeul evreilor m-a trimis la tine sa-ti spun: "Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca in pustiu. Dar iata ca pana acum n-ai ascultat.

17. Acum, asa vorbeste Domnul: "Iata cum vei cunoaste ca Eu sunt Domnul. Am sa lovesc apele raului cu toiagul din mana mea; si ele se vor preface in sange.

18. Pestii din rau vor pieri, raul se va imputi, asa ca le va fi greata egiptenilor sa bea din apa raului."

19. Domnul a zis lui Moise: "Spune lui Aaron: "Ia-ti toiagul si intinde-ti mana peste apele egiptenilor, peste raurile lor, peste paraiele lor, peste iazurile lor si peste toate baltile lor. Ele se vor preface in sange; si va fi sange in toata tara Egiptului, atat in vasele de lemn, cat si in vasele de piatra."

20. Moise si Aaron au facut cum le poruncise Domnul. Aaron a ridicat toiagul si a lovit apele raului, sub ochii lui faraon si sub ochii slujitorilor lui; si toate apele raului s-au prefacut in sange.

21. Pestii din rau au pierit, raul s-a imputit, asa ca egiptenii nu mai puteau sa bea apa raului, si a fost sange in toata tara Egiptului.

22. Dar vrajitorii Egiptului au facut si ei la fel prin vrajitoriile lor. Inima lui faraon s-a impietrit si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul.

23. Faraon s-a intors de la rau si s-a dus acasa; dar nu si-a pus la inima aceste lucruri.

24. Toti egiptenii au sapat in imprejurimile raului ca sa gaseasca apa de baut; caci nu puteau sa bea din apa raului.

25. Au trecut sapte zile, dupa ce a lovit Domnul, raul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***