Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 37

1. Apoi Betaleel a facut chivotul din lemn de salcam; lungimea lui era de doi coti si jumatate, latimea de un cot si jumatate, si inaltimea tot de un cot si jumatate.

2. L-a poleit cu aur curat pe dinauntru si pe din afara, si i-a facut un chenar de jur imprejur.

3. A turnat pentru el patru verigi de aur, pe care le-a pus la cele patru colturi ale lui: doua verigi de o parte si doua verigi de cealalta parte.

4. A facut niste drugi de lemn de salcam si i-a poleit cu aur.

5. A varat drugii in verigile de la cele doua laturi ale chivotului, ca sa duca chivotul.

6. A facut si capacul ispasirii de aur curat; lungimea lui era de doi coti si jumatate, si latimea de un cot si jumatate.

7. A facut doi heruvimi de aur batut, la cele doua capete ale capacului ispasirii;

8. un heruvim la un capat, si un heruvim la celalalt capat; heruvimii i-a facut pe capacul ispasirii la cele doua capete ale lui.

9. Heruvimii erau cu aripile intinse deasupra, acoperind capacul ispasirii cu aripile lor si uitandu-se unul la altul. Heruvimii stateau cu fata intoarsa spre capacul ispasirii.

10. A facut masa din lemn de salcam; lungimea ei era de doi coti, latimea de un cot, si inaltimea de un cot si jumatate.

11. A poleit-o cu aur curat si i-a facut un chenar de jur imprejur.

12. I-a facut imprejur un pervaz de un lat de mana, pe care a facut un chenar de jur imprejur.

13. A turnat pentru masa patru verigi de aur si a pus verigile in cele patru colturi, care erau la cele patru picioare ale ei.

14. Verigile erau langa pervaz, si in ele erau varati drugii pentru ducerea mesei.

15. A facut drugii de lemn de salcam si i-a poleit cu aur; ei slujeau la ducerea mesei.

16. A facut apoi uneltele care trebuiau puse pe masa: farfuriile, catuile, potirele si cestile ei, care slujeau la jertfele de bautura; le-a facut de aur curat.

17. A facut sfesnicul de aur curat; a facut sfesnicul de aur curat, batut; piciorul, fusul, potirasele, gamalioarele si florile lui erau dintr-o bucata cu el.

18. Din amandoua partile lui ieseau sase brate: trei brate dintr-o latura, si trei brate din cealalta latura.

19. Pe un brat erau trei potirase in chip de floare de migdal, cu gamalioarele si florile lor, si pe un alt brat alte trei potirase in chip de floare de migdal, cu gamalioarele si florile lor; asa era la toate cele sase brate care ieseau din sfesnic.

20. Pe fusul sfesnicului erau patru potirase in chip de floare de migdal, cu gamalioarele si florile lor.

21. Era o gamalioara sub doua brate care ieseau din sfesnic, o gamalioara sub alte doua brate, si o gamalioara sub alte doua brate; asa era la toate cele sase brate care ieseau din sfesnic.

22. Gamalioarele si bratele sfesnicului erau dintr-o bucata cu el, batut in intregime dintr-o bucata de aur curat.

23. A facut apoi cele sapte candele ale lui, mucarile si cenusarele lui, toate de aur curat.

24. A intrebuintat un talant de aur curat pentru facerea sfesnicului cu toate uneltele lui.

25. Apoi a facut altarul pentru tamaie din lemn de salcam; lungimea lui era de un cot, si latimea de un cot; era in patru muchii, si inaltimea lui era de doi coti. Coarnele erau dintr-o bucata cu el.

26. L-a poleit cu aur curat, atat partea de sus, cat si laturile de jur imprejur si coarnele. Si i-a facut o cununa de jur imprejur.

27. Sub cununa a facut doua verigi de aur, pe care le-a pus in cele doua unghiuri din cele doua laturi, ca sa se vare in ele drugii care slujeau la ducerea lui.

28. A facut niste drugi din lemn de salcam si i-a poleit cu aur.

29. A facut untdelemnul pentru ungerea sfanta si tamaia mirositoare, curata, alcatuita dupa mestesugul facatorului de mir.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***