Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 33

1. Domnul a zis lui Moise: "Du-te si porneste de aici cu poporul pe care l-ai scos din tara Egiptului; suie-te in tara pe care am jurat ca o voi da lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, zicand: "Semintei tale o voi da!"

2. Voi trimite inaintea ta un inger si voi izgoni pe canaaniti, amoriti, hetiti, fereziti, heviti si iebusiti.

3. Suie-te in tara aceasta unde curge lapte si miere. Dar Eu nu Ma voi sui in mijlocul tau, ca sa nu te prapadesc pe drum, caci esti un popor incapatanat."

4. Cand a auzit poporul aceste triste cuvinte, toti s-au intristat; si nimeni nu si-a pus podoabele pe el.

5. Si Domnul a zis lui Moise: "Spune copiilor lui Israel: "Voi sunteti un popor incapatanat; numai o clipa daca M-as sui in mijlocul tau, te-as prapadi. Arunca-ti acum podoabele de pe tine, si voi vedea ce-ti voi face."

6. Copiii lui Israel si-au scos de pe ei podoabele si au plecat de la muntele Horeb.

7. Moise a luat cortul lui si l-a intins afara din tabara, la o departare oarecare; l-a numit Cortul intalnirii. Si toti cei ce intrebau pe Domnul se duceau la Cortul intalnirii, care era afara din tabara.

8. Cand se ducea Moise la Cort, tot poporul se scula in picioare; fiecare statea la usa cortului sau si urmarea cu ochii pe Moise, pana intra el in Cort.

9. Si cand intra Moise in Cort, stalpul de nor se cobora si se oprea la usa Cortului, si Domnul vorbea cu Moise.

10. Tot poporul vedea stalpul de nor oprindu-se la usa Cortului; tot poporul se scula si se arunca cu fata la pamant la usa cortului lui.

11. Domnul vorbea cu Moise fata in fata, cum vorbeste un om cu prietenul lui. Apoi Moise se intorcea in tabara, dar tanarul lui slujitor, Iosua, fiul lui Nun, nu iesea deloc din mijlocul Cortului.

12. Moise a zis Domnului: "Iata, Tu imi zici: "Du pe poporul acesta!" Si nu-mi arati pe cine vei trimite cu mine. Insa, Tu ai zis: "Eu te cunosc pe nume si ai capatat trecere inaintea Mea!"

13. Acum, daca am capatat trecere inaintea Ta, arata-mi caile Tale; atunci Te voi cunoaste si voi avea trecere inaintea Ta. Si gandeste-Te ca neamul aceasta este poporul Tau!"

14. Domnul a raspuns: "Voi merge Eu insumi cu tine si iti voi da odihna."

15. Moise i-a zis: "Daca nu mergi Tu insuti cu noi, nu ne lasa sa plecam de aici.

16. Cum se va sti ca am capatat trecere inaintea Ta, eu si poporul Tau? Oare nu cand vei merge Tu cu noi si cand prin aceasta vom fi deosebiti, eu si poporul Tau, de toate popoarele de pe fata pamantului?"

17. Domnul a zis lui Moise: "Voi face si ceea ce-Mi ceri acum, caci ai capatat trecere inaintea Mea si te cunosc pe nume!"

18. Moise a zis: "Arata-mi slava Ta!"

19. Domnul a raspuns: "Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea si voi chema Numele Domnului inaintea ta; Eu Ma indur de cine vreau sa Ma indur si am mila de cine vreau sa am mila!"

20. Domnul a zis: "Fata nu vei putea sa Mi-o vezi, caci nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca!"

21. Domnul a zis: "Iata un loc langa Mine; vei sta pe stanca.

22. Si cand va trece slava Mea, te voi pune in crapatura stancii si te voi acoperi cu mana Mea, pana voi trece.

23. Iar cand Imi voi trage mana la o parte de la tine, Ma vei vedea pe dinapoi; dar fata Mea nu se poate vedea."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***