Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 3

1. Moise pastea turma socrului sau, Ietro, preotul Madianului. Odata a manat turma pana dincolo de pustiu si a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb.

2. Ingerul Domnului i S-a aratat intr-o flacara de foc, care iesea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat; si iata ca rugul era tot un foc, si rugul nu se mistuia deloc.

3. Moise a zis: "Am sa ma intorc sa vad ce este aceasta vedenie minunata si pentru ce nu se mistuie rugul."

4. Domnul a vazut ca el se intoarce sa vada; si Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului si a zis: "Moise! Moise!" El a raspuns: "Iata-ma!"

5. Dumnezeu a zis: "Nu te apropia de locul acesta; scoate-ti incaltamintea din picioare, caci locul pe care calci este un pamant sfant."

6. Si a adaugat: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov." Moise si-a ascuns fata, caci se temea sa priveasca pe Dumnezeu.

7. Domnul a zis: "Am vazut asuprirea poporului Meu, care este in Egipt, si am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile.

8. M-am coborat ca sa-l izbavesc din mana egiptenilor si sa-l scot din tara aceasta si sa-l duc intr-o tara buna si intinsa, intr-o tara unde curge lapte si miere, si anume, in locurile pe care le locuiesc canaanitii, hetitii, amoritii, ferezitii, hevitii si iebusitii.

9. Iata ca strigatele israelitilor au ajuns pana la Mine si am vazut chinul cu care ii chinuiesc Egiptenii.

10. Acum, vino, Eu te voi trimite la faraon, si vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel."

11. Moise a zis lui Dumnezeu: "Cine sunt eu, ca sa ma duc la faraon si sa scot din Egipt pe copiii lui Israel?"

12. Dumnezeu a zis: "Eu voi fi negresit cu tine; si iata care va fi pentru tine semnul ca Eu te-am trimis: dupa ce vei scoate pe popor din Egipt, veti sluji lui Dumnezeu pe muntele acesta."

13. Moise a zis lui Dumnezeu: "Iata, cand ma voi duce la copiii lui Israel si le voi spune: "Dumnezeul parintilor vostri m-a trimis la voi"; si ma vor intreba: "Care este Numele Lui?" Ce le voi raspunde?"

14. Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." Si a adaugat: "Vei raspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce Se numeste "Eu sunt", m-a trimis la voi."

15. Dumnezeu a mai zis lui Moise: "Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: "Domnul Dumnezeul parintilor vostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru vesnicie, acesta este Numele Meu din neam in neam."

16. Du-te, strange pe batranii lui Israel si spune-le: "Mi S-a aratat Domnul Dumnezeul parintilor vostri, Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov. El a zis: "V-am vazut si am vazut ce vi se face in Egipt,

17. si am zis: "Va voi scoate din suferinta Egiptului si va voi duce in tara canaanitilor, hetitilor, amoritilor, ferezitilor, hevitilor si iebusitilor, intr-o tara unde curge lapte si miere."

18. Ei vor asculta de glasul tau; si te vei duce, tu si batranii lui Israel, la imparatul Egiptului si ii veti spune: "Domnul Dumnezeul evreilor S-a intalnit cu noi. Da-ne voie sa mergem cale de trei zile in pustiu, ca sa aducem jertfe Domnului Dumnezeului nostru."

19. Stiu ca imparatul Egiptului n-are sa va lase sa plecati decat silit de o mana puternica.

20. Eu Imi voi intinde mana si voi lovi Egiptul cu tot felul de minuni pe care le voi face in mijlocul lui. Dupa aceea, are sa va lase sa plecati."

21. Voi face chiar ca poporul acesta sa capete trecere inaintea egiptenilor; si, cand veti pleca, nu veti pleca cu mainile goale.

22. Fiecare femeie va cere, de la vecina ei si de la cea care locuieste in casa ei, vase de argint, vase de aur si haine, pe care le veti pune pe fiii si fiicele voastre. Si veti jefui astfel pe egipteni."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***