Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 27

1. Altarul sa-l faci din lemn de salcam; lungimea lui sa fie de cinci coti, si latimea lui de cinci coti. Altarul sa fie in patru colturi, si inaltimea lui sa fie de cinci coti.

2. In cele patru colturi sa faci niste coarne care sa fie dintr-o bucata cu altarul; si sa-l acoperi cu arama.

3. Sa faci pentru altar oale de scos cenusa, lopeti, lighene, furculite si tigai pentru carbuni; toate uneltele lui sa le faci de arama.

4. Sa faci altarului un gratar de arama, in chip de retea, si sa pui patru verigi de arama la cele patru colturi ale retelei.

5. Gratarul sa-l pui sub streasina altarului, incepand de jos, asa ca gratarul sa vina pana la jumatatea altarului.

6. Sa faci apoi niste drugi pentru altar, drugi de lemn de salcam, si sa-i acoperi cu arama.

7. Sa vari drugii in verigi; si drugii sa fie de amandoua partile altarului, cand il vor purta.

8. Sa-l faci din scanduri si gol pe dinauntru. Sa fie facut asa cum ti s-a aratat pe munte.

9. Curtea Cortului s-o faci astfel: Inspre partea de miazazi, pentru alcatuirea curtii, sa fie niste panze de in subtire rasucit, pe o lungime de o suta de coti pentru aceasta intai latura,

10. cu douazeci de stalpi care sa stea pe douazeci de picioare de arama; carligele stalpilor si betele lor de legatura sa fie de argint.

11. Inspre partea de miazanoapte sa fie de asemenea niste panze, pe o lungime de o suta de coti, cu douazeci de stalpi si cu cele douazeci de picioare ale lor de arama; carligele stalpilor si betele lor de legatura sa fie de argint.

12. Inspre partea de apus, sa fie pentru latimea curtii niste panze de cincizeci de coti, cu zece stalpi si cele zece picioare ale lor.

13. Inspre partea de rasarit, pe langa cei cincizeci de coti pentru latimea curtii,

14. sa mai fie cincisprezece coti de panza pentru o aripa, cu trei stalpi si cele trei picioare ale lor

15. si cincisprezece coti de panza pentru a doua aripa, cu trei stalpi si cele trei picioare ale lor.

16. Pentru poarta curtii Cortului, sa fie o perdea lata de douazeci de coti, albastra, purpurie si caramizie si de in subtire rasucit, lucrata la gherghef, cu patru stalpi si cele patru picioare ale lor.

17. Toti stalpii curtii de jur imprejur sa aiba bete de legatura de argint, carlige de argint, si picioare de arama.

18. Lungimea curtii sa fie de o suta de coti, latimea de cincizeci de coti de fiecare parte, si inaltimea de cinci coti; panzele sa fie de in subtire rasucit, iar picioarele sa fie de arama.

19. Toate uneltele randuite pentru slujba Cortului, toti tarusii lui si toti tarusii curtii sa fie de arama.

20. Sa poruncesti copiilor lui Israel sa-ti aduca pentru sfesnic untdelemn curat de masline fara drojdii, ca sa arda in candele necurmat.

21. Aaron si fiii sai sa-l pregateasca in Cortul intalnirii, dincoace de perdeaua care este inaintea chivotului marturiei, pentru ca sa arda de seara pana dimineata inaintea Domnului. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii lor si pe care copiii lui Israel vor trebui s-o tina.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***