Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 17

1. Toata adunarea copiilor lui Israel a plecat din pustiul Sin, dupa calatoriile zilnice, pe care poruncise Domnul sa le faca; si au tabarat la Refidim. Acolo poporul n-a gasit apa de baut.

2. Atunci poporul a cautat cearta cu Moise. Ei au zis: "Da-ne apa sa bem!" Moise le-a raspuns: "Pentru ce cautati cearta cu mine? Pentru ce ispititi pe Domnul?"

3. Poporul statea acolo, chinuit de sete, si cartea impotriva lui Moise. El zicea: "Pentru ce ne-ai scos din Egipt, ca sa ne faci sa murim de sete aici cu copiii si turmele noastre?"

4. Moise a strigat catre Domnul si a zis: "Ce sa fac cu poporul acesta? Inca putin, si au sa ma ucida cu pietre."

5. Domnul a zis lui Moise: "Treci inaintea poporului si ia cu tine vreo cativa din batranii lui Israel; ia-ti in mana si toiagul cu care ai lovit raul, si porneste!

6. Iata, Eu voi sta inaintea ta pe stanca Horebului; vei lovi stanca si va tasni apa din ea, si poporul va bea." Moise a facut asa, in fata batranilor lui Israel.

7. El a numit locul acela "Masa si Meriba", caci copiii lui Israel se certasera si ispitisera pe Domnul, zicand: "Este oare Domnul in mijlocul nostru, sau nu este?"

8. Amalec a venit sa bata pe Israel la Refidim.

9. Atunci Moise a zis lui Iosua: "Alege niste barbati si iesi de lupta impotriva lui Amalec. Iar eu voi sta maine pe varful dealului cu toiagul lui Dumnezeu in mana."

10. Iosua a facut ce-i spusese Moise si a iesit sa lupte impotriva lui Amalec. Iar Moise, Aaron si Hur s-au suit pe varful dealului.

11. Cand isi ridica Moise mana, era mai tare Israel; si cand isi lasa mana in jos, era mai tare Amalec.

12. Mainile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatra, au pus-o sub el, si el a sezut pe ea. Aaron si Hur ii sprijineau mainile, unul deoparte, iar altul de alta; si mainile lui au ramas intinse pana la asfintitul soarelui.

13. Si Iosua a biruit pe Amalec si poporul lui, cu taisul sabiei.

14. Domnul a zis lui Moise: "Scrie lucrul acesta in carte, ca sa se pastreze aducerea aminte, si spune lui Iosua ca voi sterge pomenirea lui Amalec de sub ceruri."

15. Moise a zidit un altar si i-a pus numele "Domnul, steagul meu".

16. El a zis: "Pentru ca si-a ridicat mana impotriva scaunului de domnie al Domnului, Domnul va purta razboi impotriva lui Amalec, din neam in neam!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***