Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 15

1. Atunci Moise si copiii lui Israel au cantat Domnului cantarea aceasta. Ei au zis: "Voi canta Domnului, caci Si-a aratat slava: a napustit in mare pe cal si pe calaret.

2. Domnul este taria mea si temeiul cantarilor mele de lauda: El m-a scapat. El este Dumnezeul meu: pe El Il voi lauda; El este Dumnezeul tatalui meu: pe El Il voi preamari.

3. Domnul este un razboinic viteaz: numele Lui este Domnul.

4. El a aruncat in mare carele lui faraon si oastea lui; luptatorii lui alesi au fost inghititi in Marea Rosie.

5. I-au acoperit valurile si s-au coborat in fundul apelor, ca o piatra.

6. Dreapta Ta, Doamne, si-a facut vestita taria; mana Ta cea dreapta, Doamne, a zdrobit pe vrajmasi.

7. Prin marimea maretiei Tale, Tu trantesti la pamant pe vrajmasii Tai; Iti dezlantui mania, si ea-i mistuie ca pe o trestie.

8. La suflarea narilor Tale, s-au ingramadit apele, s-au ridicat talazurile ca un zid si s-au inchegat valurile in mijlocul marii.

9. Vrajmasul zicea: "Ii voi urmari, ii voi ajunge, voi imparti prada de razboi; ma voi razbuna pe ei, voi scoate sabia si-i voi nimici cu mana mea!"

10. Dar Tu ai suflat cu suflarea Ta: si marea i-a acoperit; ca plumbul s-au afundat in adancimea apelor.

11. Cine este ca Tine intre dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat in sfintenie, bogat in fapte de lauda, si facator de minuni?

12. Tu Ti-ai intins mana dreapta: si i-a inghitit pamantul.

13. Prin indurarea Ta, Tu ai calauzit si ai izbavit pe poporul acesta; iar prin puterea Ta il indrepti spre locasul sfinteniei Tale.

14. Popoarele vor afla lucrul acesta si se vor cutremura: apuca groaza pe filisteni,

15. se inspaimanta capeteniile Edomului, si un tremur apuca pe razboinicii lui Moab; toti locuitorii Canaanului lesina de la inima.

16. Ii va apuca teama si spaima; iar vazand maretia bratului Tau, vor sta muti ca o piatra, pana va trece poporul Tau, Doamne! Pana va trece poporul pe care Ti l-ai rascumparat.

17. Tu ii vei aduce si-i vei aseza pe muntele mostenirii Tale, in locul pe care Ti l-ai pregatit ca locas, Doamne, la Templul pe care mainile Tale l-au intemeiat, Doamne!

18. Si Domnul va imparati in veac si in veci de veci.

19. Caci caii lui faraon, carele si calaretii lui au intrat in mare, si Domnul a adus peste ei apele marii; dar copiii lui Israel au mers ca pe uscat prin mijlocul marii."

20. Maria, prorocita, sora lui Aaron, a luat in mana un timpan, si toate femeile au venit dupa ea, cu timpane si jucand.

21. Maria raspundea copiilor lui Israel: "Cantati Domnului, caci Si-a aratat slava: a napustit in mare pe cal si pe calaret."

22. Moise a pornit pe Israel de la Marea Rosie. Au apucat inspre pustiul Sur; si, dupa trei zile de mers in pustiu, n-au gasit apa.

23. Au ajuns la Mara; dar n-au putut sa bea apa din Mara, pentru ca era amara. De aceea locul acela a fost numit Mara.

24. Poporul a cartit impotriva lui Moise, zicand: "Ce avem sa bem?"

25. Moise a strigat catre Domnul; si Domnul i-a aratat un lemn, pe care l-a aruncat in apa. Si apa s-a facut dulce. Acolo a dat Domnul poporului legi si porunci, si acolo l-a pus la incercare.

26. El a zis: "Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca."

27. Au ajuns la Elim, unde erau douasprezece izvoare de apa si saptezeci de finici. Si au tabarat acolo, langa apa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***