Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 11

1. Domnul a zis lui Moise: "Voi mai aduce o urgie asupra lui faraon si asupra Egiptului. Dupa aceea va va lasa sa plecati de aici. Cand va va lasa sa plecati de tot, chiar va va izgoni de aici.

2. Vorbeste cu poporul, ca atunci fiecare sa ceara de la vecinul sau si fiecare de la vecina ei, vase de argint si vase de aur."

3. Domnul a facut ca poporul sa capete trecere inaintea egiptenilor. Chiar Moise era foarte bine vazut in tara Egiptului, inaintea slujitorilor lui faraon si inaintea poporului.

4. Moise a zis: "Asa vorbeste Domnul: "Pe la miezul noptii, voi trece prin Egipt;

5. si toti intaii nascuti din tara Egiptului vor muri, de la intaiul nascut al lui faraon, care sade pe scaunul lui de domnie, pana la intaiul nascut al roabei care sta la rasnita, si pana la toti intaii nascuti ai dobitoacelor.

6. In toata tara Egiptului vor fi tipete mari, asa cum n-au fost si nu vor mai fi.

7. Dar dintre toti copiii lui Israel, de la oameni pana la dobitoace, nici macar un caine nu va chelalai cu limba lui, ca sa stiti ce deosebire face Domnul intre egipteni si Israel."

8. Atunci toti acesti slujitori ai tai se vor cobori la mine si se vor inchina pana la pamant inaintea mea, zicand: "Iesi, tu si tot poporul care te urmeaza!" Dupa aceea, voi iesi." Moise a iesit de la faraon, aprins de manie.

9. Domnul a zis lui Moise: "Faraon n-are s-asculte de voi, pentru ca sa se inmulteasca minunile Mele in tara Egiptului."

10. Moise si Aaron au facut toate aceste minuni inaintea lui faraon; Domnul a impietrit inima lui faraon, si faraon n-a lasat pe copiii lui Israel sa plece din tara lui.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***