Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Exodul (Esirea) 10

1. Domnul a zis lui Moise: "Du-te la faraon, caci i-am impietrit inima lui si a slujitorilor lui ca sa fac semnele Mele in mijlocul lor

2. si ca sa istorisesti fiului tau si fiului fiului tau cum M-am purtat cu egiptenii si ce semne am facut in mijlocul lor. Si veti cunoaste ca Eu sunt Domnul."

3. Moise si Aaron s-au dus la faraon si i-au zis: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul evreilor: "Pana cand ai de gand sa nu vrei sa te smeresti inaintea Mea? Lasa pe poporul Meu sa plece ca sa-Mi slujeasca.

4. Daca nu vrei sa lasi pe poporul Meu sa plece, iata, voi trimite maine niste lacuste pe toata intinderea tarii tale.

5. Ele vor acoperi fata pamantului, de nu se va mai putea vedea pamantul; vor manca ce a mai ramas nevatamat, vor manca ce v-a lasat piatra, vor manca toti copacii care cresc pe campiile voastre,

6. iti vor umple casele tale, casele tuturor slujitorilor tai si casele tuturor egiptenilor. Parintii tai si parintii parintilor tai n-au vazut asa ceva de cand sunt ei pe pamant pana in ziua de azi." Moise a plecat si a iesit de la faraon.

7. Slujitorii lui faraon i-au zis: "Pana cand are sa fie omul acesta o pacoste pentru noi? Lasa pe oamenii acestia sa plece si sa slujeasca Domnului Dumnezeului lor. Tot nu vezi ca piere Egiptul?"

8. Au intors la faraon pe Moise si Aaron. "Duceti-va", le-a zis el, "si slujiti Domnului Dumnezeului vostru. Care si cine sunt cei ce vor merge?"

9. Moise a raspuns: "Vom merge cu copiii si cu batranii nostri, cu fiii si fiicele noastre, cu oile si boii nostri; caci avem sa tinem o sarbatoare in cinstea Domnului."

10. Faraon le-a zis: "Asa sa fie Domnul cu voi, cum va voi lasa eu sa plecati, pe voi si pe copiii vostri! Luati seama, caci este rau ce aveti de gand sa faceti!

11. Nu, nu; ci duceti-va voi, barbatii, si slujiti Domnului, caci asa ati cerut." Si i-au izgonit dinaintea lui faraon.

12. Domnul a zis lui Moise: "Intinde-ti mana peste tara Egiptului ca sa vina lacustele peste tara Egiptului si sa manance toata iarba pamantului, tot ce a lasat piatra."

13. Moise si-a intins toiagul peste tara Egiptului; si Domnul a facut sa sufle un vant dinspre rasarit peste tara, toata ziua si toata noaptea aceea. Dimineata, vantul dinspre rasarit adusese lacustele.

14. Lacustele au venit peste tara Egiptului si s-au asezat pe toata intinderea Egiptului; erau in numar atat de mare cum nu mai fusese si nu va mai fi un astfel de roi de lacuste.

15. Au acoperit toata fata pamantului, de nu se mai vedea pamantul; au mancat toata iarba de pe pamant si tot rodul pomilor, tot ce lasase piatra; si n-a ramas nimic verde in copaci, nici in iarba de pe camp, in toata tara Egiptului.

16. Faraon a chemat indata pe Moise si pe Aaron si a zis: "Am pacatuit impotriva Domnului Dumnezeului vostru si impotriva voastra.

17. Dar iarta-mi pacatul numai de data aceasta; si rugati pe Domnul Dumnezeul vostru sa departeze de la mine si urgia aceasta de moarte!"

18. Moise a iesit de la faraon si s-a rugat Domnului.

19. Domnul a facut sa sufle un vant foarte puternic dinspre apus, care a luat lacustele si le-a aruncat in Marea Rosie; n-a ramas o lacusta pe toata intinderea Egiptului.

20. Domnul a impietrit inima lui faraon, si faraon n-a lasat pe copiii lui Israel sa plece.

21. Domnul a zis lui Moise: "Intinde-ti mana spre cer si va fi intuneric peste tara Egiptului, asa de intuneric de sa se poata pipai."

22. Moise si-a intins mana spre cer; si a fost intuneric bezna in toata tara Egiptului, timp de trei zile.

23. Nici nu se vedeau unii pe altii, si nimeni nu s-a sculat din locul lui timp de trei zile. Dar, in locurile unde locuiau toti copiii lui Israel, era lumina.

24. Faraon a chemat pe Moise si a zis: "Duceti-va si slujiti Domnului! Sa nu ramana in tara decat oile si boii vostri; copiii vostri vor putea merge si ei impreuna cu voi."

25. Moise a raspuns: "Chiar sa ne dai tu insuti jertfele si arderile de tot, pe care le vom aduce Domnului Dumnezeului nostru,

26. si turmele noastre tot trebuie sa mearga cu noi si sa nu ramana o unghie din ele; caci din ele vom lua ca sa slujim Domnului Dumnezeului nostru; iar pana vom ajunge acolo, nu stim ce vom alege ca sa aducem Domnului."

27. Domnul a impietrit inima lui faraon, si faraon n-a vrut sa-i lase sa plece.

28. Faraon a zis lui Moise: "Iesi de la mine! Sa nu cumva sa te mai arati inaintea mea, caci in ziua in care te vei arata inaintea mea, vei muri."

29. "Da!", a raspuns Moise, "nu ma voi mai arata inaintea ta."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***