Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Deuteronomul (A doua lege) 7

1. Cand Domnul Dumnezeul tau te va aduce in tara in care vei intra si o vei lua in stapanire, si va izgoni dinaintea ta multe neamuri: pe hetiti, pe ghirgasiti, pe amoriti, pe canaaniti, pe fereziti, pe heviti si pe iebusiti, sapte neamuri mai mari la numar si mai puternice decat tine;

2. cand Domnul Dumnezeul tau ti le va da in maini si le vei bate, sa le nimicesti cu desavarsire, sa nu inchei legamant cu ele si sa n-ai mila de ele.

3. Sa nu te incuscresti cu popoarele acestea, sa nu mariti pe fetele tale dupa fiii lor si sa nu iei pe fetele lor de neveste pentru fiii tai;

4. caci ar abate de la Mine pe fiii tai si ar sluji astfel altor dumnezei; Domnul S-ar aprinde de manie impotriva voastra si te-ar nimici indata.

5. Dimpotriva, iata cum sa va purtati cu ele: sa le surpati altarele, sa le sfaramati stalpii idolesti, sa le taiati pomii inchinati dumnezeilor lor si sa ardeti in foc chipurile lor cioplite.

6. Caci tu esti un popor sfant pentru Domnul Dumnezeul tau; Domnul Dumnezeul tau te-a ales, ca sa fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe fata pamantului.

7. Nu doar pentru ca intreceti la numar pe toate celelalte popoare S-a alipit Domnul de voi si v-a ales, caci voi sunteti cel mai mic dintre toate popoarele.

8. Ci, pentru ca Domnul va iubeste, pentru ca a vrut sa tina juramantul pe care l-a facut parintilor vostri, pentru aceea v-a scos Domnul cu mana Lui puternica si v-a izbavit din casa robiei, din mana lui faraon, imparatul Egiptului.

9. Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios si Isi tine legamantul si indurarea pana la al miilea neam de oameni fata de cei ce-L iubesc si pazesc poruncile Lui.

10. Dar rasplateste indata pe cei ce-L urasc si-i pierde; nu da nicio pasuire celui ce-L uraste, ci-i rasplateste indata.

11. De aceea pazeste poruncile, legile si randuielile pe care ti le dau azi si implineste-le.

12. Daca veti asculta aceste porunci, daca le veti pazi si implini, Domnul Dumnezeul tau va tine fata de tine legamantul si indurarea cu care S-a jurat parintilor tai.

13. El te va iubi, te va binecuvanta si te va inmulti; va binecuvanta rodul trupului tau si rodul pamantului tau, graul tau, mustul si untdelemnul tau, rodul cirezilor tale de vite si rodul turmelor tale de oi, in tara pe care a jurat parintilor tai ca ti-o va da.

14. Vei fi binecuvantat mai mult decat toate popoarele; si la tine nu va fi nici barbat, nici femeie stearpa, nici vita stearpa in turmele tale.

15. Domnul va departa de tine orice boala; nu-ti va trimite niciuna din acele molime rele din Egipt, pe care le cunosti, ci va lovi cu ele pe toti cei ce te urasc.

16. Sa nimicesti toate popoarele pe care ti le va da in mana Domnul Dumnezeul tau; sa n-arunci nicio privire de mila spre ele si sa nu slujesti dumnezeilor lor, caci aceasta va fi o cursa pentru tine.

17. Poate ca vei zice in inima ta: "Neamurile acestea sunt mai mari la numar decat mine; cum voi putea sa le izgonesc?"

18. Sa nu te temi de ele. Adu-ti aminte ce a facut Domnul Dumnezeul tau lui faraon si intregului Egipt;

19. adu-ti aminte de marile incercari pe care ti le-au vazut ochii, de minunile si semnele, de mana tare si de bratul intins cu care te-a scos Domnul Dumnezeul tau. Asa va face Domnul Dumnezeul tau tuturor popoarelor de care te temi.

20. Domnul Dumnezeul tau va trimite chiar si viespii bondaresti impotriva lor pana la deplina nimicire a celor ce vor scapa si se vor ascunde de tine.

21. Sa nu te inspaimanti de ei; caci Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, Dumnezeul cel mare si infricosat.

22. Si Domnul Dumnezeul tau va izgoni incetul cu incetul aceste neamuri dinaintea ta: nu le vei putea nimici indata, ca sa nu se inmulteasca fiarele campului impotriva ta.

23. Dar Domnul Dumnezeul tau le va da in mana ta; si le va pune cu totul pe fuga, pana vor fi nimicite.

24. Pe imparatii lor ii va da in mainile tale si le vei sterge numele de sub ceruri; niciunul din aceste popoare nu va putea sa stea impotriva ta, pana le vei nimici.

25. Chipurile cioplite ale dumnezeilor lor sa le ardeti in foc. Sa nu poftesti si sa nu iei pentru tine argintul si aurul de pe ele, ca nu cumva aceste lucruri sa ajunga pentru tine o cursa; caci ele sunt o uraciune inaintea Domnului Dumnezeului tau.

26. Sa nu aduci niciun lucru uracios in casa ta, ca sa nu fii nimicit cu desavarsire, tu si lucrul acela; sa-ti fie groaza de el, sa-ti fie scarba de el, caci este un lucru blestemat.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***