Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Deuteronomul (A doua lege) 20

1. Cand vei merge la razboi impotriva vrajmasilor tai si vei vedea cai si care, si un popor mai mare la numar decat tine, sa nu te temi de ei, caci Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului este cu tine.

2. La apropierea luptei, preotul sa vina si sa vorbeasca poporului.

3. Sa le spuna: "Asculta, Israele! Voi astazi sunteti aproape de lupta impotriva vrajmasilor vostri. Sa nu vi se tulbure inima, fiti fara teama, nu va inspaimantati, nu va ingroziti dinaintea lor.

4. Caci Domnul Dumnezeul vostru merge cu voi, ca sa bata pe vrajmasii vostri, ca sa va mantuiasca."

5. Mai marii ostirii sa vorbeasca apoi poporului si sa zica: "Cine a zidit o casa noua, si nu s-a asezat inca in ea, sa plece si sa se intoarca acasa, ca sa nu moara in lupta si sa se aseze altul in ea.

6. Cine a sadit o vie, si n-a mancat inca din ea, sa plece si sa se intoarca acasa, ca sa nu moara in lupta si sa manance altul din ea.

7. Cine s-a logodit cu o femeie, si n-a luat-o inca, sa plece si sa se intoarca acasa, ca sa nu moara in lupta si s-o ia altul."

8. Mai marii ostirii sa vorbeasca mai departe poporului si sa spuna: "Cine este fricos si slab la inima, sa plece si sa se intoarca acasa, ca sa nu inmoaie inima fratilor lui."

9. Dupa ce mai marii ostirii vor ispravi de vorbit poporului, sa aseze pe capeteniile ostirii in fruntea poporului.

10. Cand te vei apropia de o cetate ca sa te bati impotriva ei, s-o imbii cu pace.

11. Daca primeste pacea si-ti deschide portile, tot poporul care se va afla in ea sa-ti dea bir si sa-ti fie supus.

12. Daca nu primeste pacea cu tine si vrea sa faca razboi cu tine, atunci s-o impresori.

13. Si dupa ce Domnul Dumnezeul tau o va da in mainile tale, sa treci prin ascutisul sabiei pe toti cei de parte barbateasca.

14. Dar sa iei pentru tine nevestele, copiii, vitele si tot ce va mai fi in cetate, toata prada, si sa mananci toata prada vrajmasilor tai, pe care ti-i va da in mana Domnul Dumnezeul tau.

15. Asa sa faci cu toate cetatile care vor fi foarte departe de tine si care nu fac parte din cetatile neamurilor acestora.

16. Dar in cetatile popoarelor acestora, a caror tara ti-o da ca mostenire Domnul Dumnezeul tau, sa nu lasi cu viata nimic care sufla.

17. Ci sa nimicesti cu desavarsire popoarele acelea, pe hetiti, pe amoriti, pe canaaniti, pe fereziti, pe heviti si iebusiti, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau,

18. ca sa nu va invete sa faceti dupa toate uraciunile pe care le fac ele pentru dumnezeii lor, si sa pacatuiti astfel impotriva Domnului Dumnezeului vostru.

19. Daca vei impresura multe zile o cetate cu care esti in razboi, ca s-o cuceresti, pomii sa nu-i strici taindu-i cu securea; sa mananci din ei si sa nu-i tai; caci pomul de pe camp este oare un om ca sa fie nimicit prin impresurare de tine?

20. Numai copacii pe care-i vei sti ca nu sunt pomi buni de mancat, vei putea sa-i strici si sa-i tai, si vei putea sa faci cu ei intarituri impotriva cetatii care este in razboi cu tine, pana va cadea.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***