Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Deuteronomul (A doua lege) 16

1. Pazeste luna spicelor si praznuieste sarbatoarea Pastilor in cinstea Domnului Dumnezeului tau; caci in luna spicelor te-a scos Domnul Dumnezeul tau din Egipt, noaptea.

2. Sa jertfesti pastile in cinstea Domnului Dumnezeului tau jertfele tale de oi si boi, in locul pe care-l va alege Domnul ca sa-Si aseze Numele acolo.

3. In timpul sarbatorii, sa nu mananci paine dospita, ci sapte zile sa mananci azime, painea intristarii, caci ai iesit in graba din tara Egiptului: asa sa faci, ca sa-ti aduci aminte toata viata ta de ziua cand ai iesit din tara Egiptului.

4. Sa nu se vada aluat la tine, pe toata intinderea tarii tale, timp de sapte zile; si nicio parte din vitele pe care le vei jertfi in seara celei dintai zile sa nu fie pastrata peste noapte pana dimineata.

5. Nu vei putea sa jertfesti pastile in vreunul din locurile pe care ti le da Domnul Dumnezeul tau ca locuinta;

6. ci in locul pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tau ca sa-Si aseze Numele in el, acolo sa jertfesti pastile, seara, la apusul soarelui, pe vremea iesirii tale din Egipt.

7. Sa fierbi vita taiata si s-o mananci in locul pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tau. Si dimineata, vei putea sa te intorci si sa te duci in corturile tale.

8. Sase zile, sa mananci azime, si a saptea zi sa fie o adunare de sarbatoare in cinstea Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea.

9. Sa numeri sapte saptamani; de cand vei incepe seceratul graului, sa incepi sa numeri sapte saptamani.

10. Apoi sa praznuiesti sarbatoarea Saptamanilor si sa aduci daruri de bunavoie, dupa binecuvantarea pe care ti-o va da Domnul Dumnezeul tau.

11. Sa te bucuri inaintea Domnului Dumnezeului tau in locul pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tau ca sa locuiasca Numele Lui acolo, tu, fiul tau si fiica ta, robul tau si roaba ta, levitul care va fi in cetatile tale si strainul, orfanul si vaduva care vor fi in mijlocul tau.

12. Sa-ti aduci aminte ca ai fost rob in Egipt si sa pazesti si sa implinesti legile acestea.

13. Sa praznuiesti sarbatoarea Corturilor sapte zile, dupa ce iti vei strange roadele din arie si din teasc.

14. Sa te bucuri la sarbatoarea aceasta, tu, fiul tau si fiica ta, robul tau si roaba ta, si levitul, strainul, orfanul si vaduva care vor fi in cetatile tale.

15. Sa praznuiesti sarbatoarea sapte zile in cinstea Domnului Dumnezeului tau in locul pe care-l va alege Domnul; caci Domnul Dumnezeul tau te va binecuvanta in toate roadele tale si in tot lucrul mainilor tale, si de aceea sa fii vesel.

16. De trei ori pe an, toti barbatii sa se infatiseze inaintea Domnului Dumnezeului tau in locul pe care-l va alege El: la sarbatoarea Azimelor, la sarbatoarea Saptamanilor si la sarbatoarea Corturilor. Sa nu se infatiseze cu mainile goale inaintea Domnului.

17. Fiecare sa dea ce va putea, dupa binecuvantarea pe care i-o va da Domnul Dumnezeul tau.

18. Sa pui judecatori si dregatori in toate cetatile pe care ti le da Domnul Dumnezeul tau, dupa semintiile tale; si ei sa judece poporul cu dreptate.

19. Sa n-atingi niciun drept, sa nu cauti la fata oamenilor si sa nu iei daruri, caci darurile orbesc ochii inteleptilor si sucesc cuvintele celor drepti.

20. Sa urmezi cu scumpatate dreptatea, ca sa traiesti si sa stapanesti tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.

21. Sa nu-ti asezi niciun idol de lemn langa altarul pe care-l vei ridica Domnului Dumnezeului tau.

22. Sa nu ridici nici stalpi idolesti, care sunt urati de Domnul Dumnezeul tau.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***