Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Deuteronomul (A doua lege) 13

1. Daca se va ridica in mijlocul tau un proroc sau un visator de vise care-ti va vesti un semn sau o minune,

2. si se va implini semnul sau minunea aceea de care ti-a vorbit el zicand: "Haidem dupa alti dumnezei" - dumnezei pe care tu nu-i cunosti - "si sa le slujim!"

3. sa n-asculti cuvintele acelui proroc sau visator de vise, caci Domnul Dumnezeul vostru va pune la incercare ca sa stie daca iubiti pe Domnul Dumnezeul vostru din toata inima voastra si din tot sufletul vostru.

4. Voi sa mergeti dupa Domnul Dumnezeul vostru si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti si de El sa va alipiti.

5. Prorocul sau visatorul acela de vise sa fie pedepsit cu moartea, caci a vorbit de razvratire impotriva Domnului Dumnezeului vostru care v-a scos din tara Egiptului si v-a izbavit din casa robiei, si a voit sa te abata de la calea in care ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa umbli. Sa scoti astfel raul din mijlocul tau.

6. Daca fratele tau, fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneste la sanul tau, sau prietenul tau pe care-l iubesti ca pe tine insuti, te atata in taina, zicand: "Haidem si sa slujim altor dumnezei!" - dumnezei pe care nici tu, nici parintii tai nu i-ati cunoscut,

7. dintre dumnezeii popoarelor care va inconjoara, langa tine sau departe de tine, de la o margine a pamantului pana la cealalta -

8. sa nu te invoiesti si sa nu-l asculti; sa n-arunci spre el o privire de mila, sa nu-l cruti si sa nu-l ascunzi.

9. Ci sa-l omori; intai mana ta sa se ridice asupra lui ca sa-l omoare, si apoi mana intregului popor;

10. sa-l ucizi cu pietre si sa moara, pentru ca a cautat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.

11. Sa se faca asa, pentru ca tot Israelul sa auda si sa se teama, si sa nu se mai savarseasca o fapta asa de nelegiuita in mijlocul tau.

12. Daca vei auzi spunandu-se despre una din cetatile pe care ti le-a dat ca locuinta Domnul Dumnezeul tau:

13. "Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicand: "Haidem si sa slujim altor dumnezei!" - dumnezei pe care tu nu-i cunosti -

14. sa faci cercetari, sa cauti si sa intrebi cu de-amanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este intemeiat, daca uraciunea aceasta a fost facuta in mijlocul tau,

15. atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s-o nimicesti cu desavarsire impreuna cu tot ce va fi in ea si sa-i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.

16. Sa strangi toata prada in mijlocul pietei si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, inaintea Domnului Dumnezeului tau: sa ramana pentru totdeauna un morman de daramaturi, si niciodata sa nu fie zidita din nou.

17. Nimic din ce va fi blestemat ca sa fie nimicit cu desavarsire, sa nu se lipeasca de mana ta, pentru ca Domnul sa Se intoarca din iutimea maniei lui, sa Se indure de tine, sa te ierte si sa te inmulteasca, dupa cum a jurat lucrul acesta parintilor tai,

18. daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau pazind toate poruncile Lui pe care ti le dau astazi si facand ce este placut inaintea Domnului Dumnezeului tau.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***