Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Daniel 8

1. "In anul al treilea al domniei imparatului Belsatar, eu, Daniel, am avut o vedenie, afara de cea pe care o avusesem mai inainte.

2. Cand am avut vedenia aceasta mi s-a parut ca eram la capitala Susa, in tinutul Elam; si in timpul vedeniei mele ma aflam langa raul Ulai.

3. Am ridicat ochii, m-am uitat si iata ca intr-un rau statea un berbec si avea doua coarne; coarnele acestea erau inalte, dar unul era mai inalt decat celalalt, si cel mai inalt a crescut cel din urma.

4. Am vazut cum berbecul impungea cu coarnele spre apus, spre miazanoapte si spre miazazi; nicio fiara nu putea sa-i stea impotriva si nimeni nu putea sa scape pe cine-i cadea in mana; ci el facea ce voia, si a ajuns puternic.

5. Pe cand ma uitam cu bagare de seama, iata ca a venit un tap de la apus si a cutreierat toata fata pamantului, fara sa se atinga de el; tapul acesta insa avea un corn mare intre ochi.

6. A venit pana la berbecul care avea coarne si pe care-l vazusem stand in rau si s-a repezit asupra lui cu toata puterea lui.

7. L-am vazut cum s-a apropiat de berbec, s-a aruncat incruntat asupra lui, a izbit pe berbec si i-a frant amandoua coarnele, fara ca berbecul sa i se fi putut impotrivi; l-a trantit la pamant si l-a calcat in picioare, si nimeni n-a scapat pe berbec din mana lui.

8. Tapul insa a ajuns foarte puternic; dar cand a fost puternic de tot, i s-a frant cornul cel mare. In locul lui au crescut patru coarne mari, in cele patru vanturi ale cerurilor.

9. Dintr-unul din ele a crescut un corn mic, care s-a marit nespus de mult spre miazazi, spre rasarit si spre tara cea minunata.

10. S-a inaltat pana la ostirea cerurilor, a doborat la pamant o parte din ostirea aceasta si din stele si le-a calcat in picioare.

11. S-a inaltat pana la capetenia ostirii, i-a smuls jertfa necurmata si i-a surpat locul Locasului sau celui Sfant.

12. Oastea a fost pedepsita din pricina pacatului savarsit impotriva jertfei necurmate; cornul a aruncat adevarul la pamant si a izbutit in ce a inceput.

13. Am auzit pe un sfant vorbind; si un alt sfant a intrebat pe cel ce vorbea: "In cata vreme se va implini vedenia despre desfiintarea jertfei necurmate si despre uraciunea pustiirii? Pana cand va fi calcat in picioare Sfantul Locas si ostirea?"

14. Si el mi-a zis: "Pana vor trece doua mii trei sute de seri si dimineti; apoi Sfantul Locas va fi curatat!"

15. Pe cand eu, Daniel, aveam vedenia aceasta si cautam s-o pricep, iata ca inaintea mea statea cineva care avea infatisarea unui om.

16. Si am auzit un glas de om in mijlocul raului Ulai, care a strigat si a zis: "Gabriele, talcuieste-i vedenia aceasta."

17. El a venit atunci langa locul unde eram; si la apropierea lui, m-am inspaimantat si am cazut cu fata la pamant. El mi-a zis: "Fii cu luare aminte, fiul omului, caci vedenia priveste vremea sfarsitului!"

18. Pe cand imi vorbea el, am cazut cu fata la pamant lesinat. El m-a atins si m-a asezat iarasi in picioare in locul in care ma aflam.

19. Apoi mi-a zis: "Iata, iti arat ce se va intampla la vremea de apoi a maniei, caci vedenia aceasta priveste vremea sfarsitului.

20. Berbecul pe care l-ai vazut, cu cele doua coarne, sunt imparatii mezilor si persilor.

21. Tapul insa este imparatia Greciei, si cornul cel mare dintre ochii lui este cel dintai imparat.

22. Cele patru coarne care au crescut in locul acestui corn frant sunt patru imparatii care se vor ridica din neamul acesta, dar care nu vor avea atata putere.

23. La sfarsitul stapanirii lor, cand pacatosii vor fi umplut masura nelegiuirilor, se va ridica un imparat fara rusine si viclean.

24. El va fi tare, dar nu prin puterea lui insusi; el va face pustiiri de necrezut, va izbuti in tot ce va incepe, va nimici pe cei puternici si chiar pe poporul sfintilor.

25. Din pricina propasirii lui si izbandirii vicleniilor lui, inima i se va ingamfa, va pierde pe multi oameni care traiau linistiti si se va ridica impotriva Domnului domnilor, dar va fi zdrobit fara ajutorul vreunei maini omenesti.

26. Iar vedenia cu serile si diminetile, de care a fost vorba, este adevarata. Tu, pecetluieste vedenia aceasta, caci este cu privire la niste vremuri indepartate."

27. Eu, Daniel, am stat lesinat si bolnav mai multe zile; apoi m-am sculat si mi-am vazut de treburile imparatului. Eram uimit de vedenia aceasta, si nimeni nu stia."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***