Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Daniel 7

1. In anul intai al lui Belsatar, imparatul Babilonului, Daniel a visat un vis si a avut vedenii in mintea lui, pe cand era in pat. In urma a scris visul si a istorisit lucrurile de capetenie.

2. Daniel a inceput si a zis: "In vedenia mea de noapte am vazut cum cele patru vanturi ale cerurilor au izbucnit pe Marea cea Mare.

3. Si patru fiare mari au iesit din mare, deosebite una de alta.

4. Cea dintai semana cu un leu si avea aripi de vultur. M-am uitat la ea, pana in clipa cand i s-au smuls aripile; si, sculandu-se de pe pamant, a stat drept in picioare ca un om si i s-a dat o inima de om.

5. Si iata ca o a doua fiara era ca un urs si statea intr-o rana; avea trei coaste in gura intre dinti; si i s-a zis: "Scoala-te si mananca multa carne!"

6. Dupa aceea m-am uitat mai departe si iata o alta ca un pardos, care avea pe spate patru aripi ca o pasare; fiara aceasta avea si patru capete si i s-a dat stapanire.

7. Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara, nespus de grozav de inspaimantatoare si de puternica; avea niste dinti mari de fier, manca, sfarama si calca in picioare ce mai ramanea; era cu totul deosebita de toate fiarele de mai inainte si avea zece coarne.

8. M-am uitat cu bagare de seama la coarne si iata ca un alt corn mic a iesit din mijlocul lor, si dinaintea acestui corn au fost smulse trei din cele dintai coarne. Si cornul acesta avea niste ochi ca ochii de om si o gura care vorbea cu trufie.

9. Ma uitam la aceste lucruri, pana cand s-au asezat niste scaune de domnie. Si un Imbatranit de zile a sezut jos. Haina Lui era alba ca zapada, si parul capului Lui era ca niste lana curata; scaunul Lui de domnie era ca niste flacari de foc, si rotile lui ca un foc aprins.

10. Un rau de foc curgea si iesea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Ii slujeau si de zece mii de ori zece mii stateau inaintea Lui. S-a tinut judecata si s-au deschis cartile.

11. Eu ma uitam mereu, din pricina cuvintelor pline de trufie pe care le rostea cornul acela: m-am uitat pana cand fiara a fost ucisa, si trupul ei a fost nimicit si aruncat in foc ca sa fie ars.

12. Si celelalte fiare au fost dezbracate de puterea lor, dar li s-a ingaduit o lungire a vietii pana la o vreme si un ceas anumit.

13. M-am uitat in timpul vedeniilor mele de noapte si iata ca pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a inaintat spre Cel Imbatranit de zile si a fost adus inaintea Lui.

14. I s-a dat stapanire, slava si putere imparateasca, pentru ca sa-I slujeasca toate popoarele, neamurile si oamenii de toate limbile. Stapanirea Lui este o stapanire vesnica si nu va trece nicidecum, si Imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata.

15. Eu, Daniel, m-am tulburat cu duhul, si vedeniile din capul meu m-au inspaimantat.

16. M-am apropiat de unul din cei ce stateau acolo si l-am rugat sa-mi dea lamuriri temeinice cu privire la toate aceste lucruri. El mi-a vorbit si mi le-a talcuit astfel:

17. "Aceste patru fiare mari sunt patru imparati care se vor ridica pe pamant.

18. Dar sfintii Celui Preainalt vor primi imparatia si vor stapani imparatia in veci, din vesnicie in vesnicie."

19. In urma am dorit sa stiu adevarul asupra fiarei a patra, care se deosebea de toate celelalte; si era nespus de grozava: avea dinti de fier si gheare de arama, manca, sfarama si calca in picioare ce ramanea;

20. si asupra celor zece coarne pe care le avea in cap, si asupra celuilalt corn care iesise si inaintea caruia cazusera trei; asupra cornului acestuia care avea ochi, o gura care vorbea cu trufie si avea o infatisare mai mare decat celelalte coarne.

21. Am vazut, de asemenea, cum cornul acesta a facut razboi sfintilor si i-a biruit,

22. pana cand a venit Cel Imbatranit de zile si a facut dreptate sfintilor Celui Preainalt, si a venit vremea cand sfintii au luat in stapanire imparatia.

23. El mi-a vorbit asa: "Fiara a patra este o a patra imparatie care va fi pe pamant. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfasia tot pamantul, il va calca in picioare si-l va zdrobi.

24. Cele zece coarne inseamna ca din imparatia aceasta se vor ridica zece imparati. Iar dupa ei se va ridica un altul care se va deosebi de inaintasii lui si va dobori trei imparati.

25. El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Preainalt, va asupri pe sfintii Celui Preainalt si se va incumeta sa schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme.

26. Apoi va veni judecata si i se va lua stapanirea, care va fi prabusita si nimicita pentru totdeauna.

27. Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri se vor da poporului sfintilor Celui Preainalt. Imparatia Lui este o imparatie vesnica, si toate puterile Ii vor sluji si-L vor asculta!"

28. Aici s-au sfarsit cuvintele. Pe mine, Daniel, m-au tulburat nespus de mult gandurile mele si mi s-a schimbat culoarea fetei; dar am pastrat cuvintele acestea in inima mea."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***