Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul precedent

Daniel 12

1. In vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in carte.

2. Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica.

3. Cei intelepti vor straluci ca stralucirea cerului, si cei ce vor invata pe multi sa umble in neprihanire vor straluci ca stelele, in veac si in veci de veci.

4. Tu insa, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte si pecetluieste cartea pana la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste."

5. Si eu, Daniel, m-am uitat si iata ca alti doi oameni stateau in picioare, unul dincoace de rau, si altul dincolo de malul raului.

6. Unul din ei a zis omului aceluia imbracat in haine de in, care statea deasupra apelor raului: "Cat va mai fi pana la sfarsitul acestor minuni?"

7. Si am auzit pe omul acela imbracat in haine de in, care statea deasupra apelor raului; el si-a ridicat spre ceruri mana dreapta si mana stanga si a jurat pe Cel ce traieste vesnic ca va mai fi o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme si ca toate aceste lucruri se vor sfarsi cand puterea poporului sfant va fi zdrobita de tot.

8. Eu am auzit, dar n-am inteles; si am zis: "Domnul meu, care va fi sfarsitul acestor lucruri?"

9. El a raspuns: "Du-te, Daniele! Caci cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite pana la vremea sfarsitului.

10. Multi vor fi curatati, albiti si lamuriti; cei rai vor face raul si niciunul din cei rai nu va intelege, dar cei priceputi vor intelege.

11. De la vremea cand va inceta jertfa necurmata si de cand se va aseza uraciunea pustiitorului, vor mai fi o mie doua sute nouazeci de zile.

12. Ferice de cine va astepta si va ajunge pana la o mie trei sute treizeci si cinci de zile!

13. Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor."

Capitolul precedent
pixel
***