Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Daniel 10

1. In anul al treilea al lui Cirus, imparatul Persiei, s-a descoperit un cuvant lui Daniel, numit Beltsatar. Cuvantul acesta, care este adevarat, vesteste o mare nenorocire. El a fost cu luare aminte la cuvantul acesta si a priceput vedenia.

2. "In vremea aceea, eu, Daniel, trei saptamani am fost in jale.

3. N-am mancat deloc bucate alese, nu mi-a intrat in gura nici carne, nici vin si nici nu m-am uns deloc, pana s-au implinit cele trei saptamani.

4. In a douazeci si patra zi a lunii intai, eram pe malul raului celui mare, care este Hidechel (Tigru).

5. Am ridicat ochii, m-am uitat si iata ca acolo statea un om imbracat in haine de in si incins la mijloc cu un brau de aur din Ufaz.

6. Trupul lui era ca o piatra de crisolit, fata ii stralucea ca fulgerul si ochii ii erau niste flacari ca de foc; dar bratele si picioarele semanau cu niste arama lustruita, si glasul lui tuna ca vuietul unei mari multimi.

7. Eu, Daniel, am vazut singur vedenia; dar oamenii care erau cu mine n-au vazut-o; totusi au fost apucati de o mare spaima si au luat-o la fuga ca sa se ascunda!

8. Eu am ramas singur si am vazut aceasta mare vedenie. Puterile m-au lasat, culoarea mi s-a schimbat, fata mi s-a slutit si am pierdut orice vlaga.

9. Am auzit glasul cuvintelor lui; si pe cand auzeam glasul cuvintelor lui, am cazut lesinat cu fata la pamant.

10. Si iata ca o mana m-a atins si m-a asezat tremurand pe genunchii si mainile mele.

11. Apoi mi-a zis: "Daniele, om preaiubit si scump, fii cu luare aminte la cuvintele pe care ti le voi spune acum si stai in picioare in locul unde esti; caci acum sunt trimis la tine!" Dupa ce mi-a vorbit astfel, am stat in picioare tremurand.

12. El mi-a zis: "Daniele, nu te teme de nimic! Caci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintai zi cand ti-ai pus inima ca sa intelegi si sa te smeresti inaintea Dumnezeului tau, si tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum!

13. Dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva douazeci si una de zile; insa iata ca Mihail, una din capeteniile cele mai de seama, mi-a venit in ajutor si am iesit biruitor acolo, langa imparatii Persiei.

14. Acum vin sa-ti fac cunoscut ce are sa se intample poporului tau in vremurile de apoi, caci vedenia este cu privire tot la acele vremuri indepartate."

15. Pe cand imi spunea el aceste lucruri, eu mi-am plecat ochii in pamant si am tacut.

16. Si iata ca cineva care avea infatisarea copiilor oamenilor s-a atins de buzele mele. Eu am deschis gura, am vorbit si am zis celui ce statea inaintea mea: "Domnul meu, vedenia aceasta m-a umplut de groaza si am pierdut orice putere!

17. Cum ar putea robul domnului meu sa vorbeasca domnului meu? Acum puterile m-au parasit si nu mai am nici suflare!"

18. Atunci cel ce avea infatisarea unui om m-a atins din nou si m-a intarit.

19. Apoi mi-a zis: "Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace tie! Fii tare si cu inima!" Si pe cand imi vorbea el, am prins iar puteri si am zis: "Vorbeste, domnul meu, caci m-ai intarit."

20. El mi-a zis: "Stii pentru ce am venit la tine? Acum ma intorc sa ma lupt impotriva capeteniei Persiei; si cand voi pleca, iata ca va veni capetenia Greciei!

21. Dar vreau sa-ti fac cunoscut ce este scris in cartea adevarului. Nimeni nu ma ajuta impotriva acestora, afara de voievodul vostru Mihail."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***