Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 8

1. Dupa douazeci de ani, in timpul carora Solomon a zidit Casa Domnului si casa lui insusi,

2. a intarit cetatile pe care i le-a dat lui Hiram si a asezat in ele pe copiii lui Israel.

3. Solomon a mers impotriva Hamatului, la Toba, si a pus stapanire pe ea.

4. A intarit Tadmorul, in pustiu, si toate cetatile care slujeau ca cetati pentru merinde in Hamat.

5. A intarit apoi Bet-Horonul de sus si Bet-Horonul de jos, ca cetati intarite cu ziduri, porti si zavoare;

6. Baalatul si toate cetatile care slujeau ca cetati pentru merinde si care tineau de el, toate cetatile pentru care, cetatile pentru calarime si tot ce a gasit cu cale Solomon sa zideasca la Ierusalim, la Liban si in toata tara al carei stapan era.

7. Pe tot poporul care mai ramasese din hetiti, din amoriti, din fereziti, din heviti si din iebusiti, care nu facea parte din Israel,

8. pe urmasii lor care ramasesera dupa ei in tara si pe care nu-i nimicisera copiii lui Israel, Solomon i-a ridicat ca oameni de corvoada, ceea ce au fost pana in ziua de azi.

9. Solomon n-a intrebuintat ca robi, pentru lucrarile lui, pe niciunul din copiii lui Israel; caci ei erau oameni de razboi, capeteniile lui, slujbasii lui, mai marii carelor si calarimii lui.

10. Capeteniile puse de imparatul Solomon in fruntea poporului si insarcinati sa privegheze peste el erau in numar de doua sute cincizeci.

11. Solomon a suit pe fata lui faraon din cetatea lui David in casa pe care i-o zidise; caci a zis: "Nevasta mea sa nu locuiasca in casa lui David, imparatul lui Israel, pentru ca locurile in care a intrat chivotul Domnului sunt sfinte."

12. Atunci Solomon a adus arderi de tot Domnului pe altarul Domnului, pe care-l zidise inaintea pridvorului.

13. Aducea ce era poruncit de Moise pentru fiecare zi, pentru zilele de Sabat, pentru zilele de luna noua si pentru sarbatori, de trei ori pe an, la sarbatoarea Azimelor, la sarbatoarea Saptamanilor si la sarbatoarea Corturilor.

14. A pus in slujbele lor, asa cum le randuise tatal sau, David, cetele preotilor, dupa slujba lor, pe leviti, dupa insarcinarea lor, care era sa mareasca pe Domnul si sa faca zi de zi de slujba in fata preotilor, si pe usieri, impartiti la fiecare usa, dupa cetele lor: caci asa poruncise David, omul lui Dumnezeu.

15. Nu s-au abatut de la porunca imparatului cu privire la preoti si leviti, nici cu privire la vreun alt lucru, nici in privinta vistieriilor.

16. Asa s-a infaptuit toata lucrarea lui Solomon, din ziua cand s-a pus temelia Casei Domnului si pana in ziua cand a fost ispravita. Casa Domnului a fost deci ispravita.

17. Solomon a plecat atunci la Etion-Gheber si la Elot, pe tarmul marii, in tara Edomului.

18. Si Hiram i-a trimis, prin slujitorii sai, corabii si slujitori care cunosteau marea. Ei s-au dus cu slujitorii lui Solomon la Ofir si au luat de acolo patru sute cincizeci de talanti de aur, pe care i-au adus imparatului Solomon.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***