Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 7

1. Cand si-a ispravit Solomon rugaciunea, s-a coborat foc din cer si a mistuit arderea de tot si jertfele, si slava Domnului a umplut casa.

2. Preotii nu puteau sa intre in Casa Domnului, caci slava Domnului umplea Casa Domnului.

3. Toti copiii lui Israel au vazut coborandu-se focul si slava Domnului peste Casa; ei si-au plecat fata la pamant pe pardoseala, s-au inchinat si au laudat pe Domnul, zicand: "Caci este bun, caci indurarea Lui tine in veac!"

4. Imparatul si tot poporul au adus jertfe inaintea Domnului.

5. Imparatul Solomon a injunghiat douazeci si doua de mii de boi si o suta douazeci de mii de oi. Astfel au facut imparatul si tot poporul sfintirea Casei lui Dumnezeu.

6. Preotii stateau la locul lor, si tot astfel si levitii, cu instrumentele facute in cinstea Domnului de imparatul David pentru cantarea laudelor Domnului, cand i-a insarcinat David sa mareasca pe Domnul, zicand: "Caci indurarea Lui tine in veac!" Preotii sunau din trambite in fata lor. Si tot Israelul era de fata.

7. Solomon a sfintit si mijlocul curtii, care este inaintea Casei Domnului; caci acolo a adus arderile de tot si grasimile jertfelor de multumire, pentru ca altarul de arama, pe care-l facuse Solomon, nu putea cuprinde arderile de tot, darurile de mancare si grasimile.

8. Solomon a praznuit sarbatoarea in vremea aceea, sapte zile, si tot Israelul a praznuit impreuna cu el; venise o mare multime de oameni, de la intrarea Hamatului pana la paraul Egiptului.

9. In ziua a opta, au avut o adunare de sarbatoare; caci sfintirea altarului au facut-o sapte zile, si sarbatoarea, tot sapte zile.

10. In a douazeci si treia zi a lunii a saptea, Solomon a trimis inapoi in corturi pe popor, care era vesel si multumit de binele pe care-l facuse Domnul lui David, lui Solomon si poporului Sau, Israel.

11. Cand a ispravit Solomon Casa Domnului si casa imparatului si a izbutit in tot ce-si pusese de gand sa faca in Casa Domnului si in casa imparatului,

12. Domnul S-a aratat lui Solomon noaptea si i-a zis: "Iti ascult rugaciunea si aleg locul acesta drept Casa unde va trebui sa Mi se aduca jertfe.

13. Cand voi inchide cerul si nu va fi ploaie, cand voi porunci lacustelor sa manance tara, cand voi trimite ciuma in poporul Meu:

14. daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele - il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara.

15. Ochii Mei vor fi deschisi de acum, si urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugaciunea facuta in locul acesta.

16. Acum, aleg si sfintesc Casa aceasta, pentru ca Numele Meu sa locuiasca in ea pe vecie, si voi avea intotdeauna ochii si inima Mea acolo.

17. Si tu, daca vei umbla inaintea Mea cum a umblat tatal tau David, facand tot ce ti-am poruncit si daca vei pazi legile si poruncile Mele,

18. voi intari scaunul de domnie al imparatiei tale, cum am fagaduit tatalui tau, David, cand am zis: "Niciodata nu vei fi lipsit de un urmas care sa domneasca peste Israel."

19. Dar, daca va veti abate, daca veti parasi legile si poruncile Mele, pe care vi le-am dat, si daca va veti duce sa slujiti altor dumnezei si sa va inchinati inaintea lor,

20. va voi smulge din tara Mea, pe care v-am dat-o, voi lepada de la Mine Casa aceasta, pe care am inchinat-o Numelui Meu, si o voi face de pomina si de batjocura printre toate popoarele.

21. Si, cat de inalta este Casa aceasta, oricine va trece pe langa ea va ramane incremenit si va zice: "Pentru ce a facut Domnul asa tarii si Casei acesteia?"

22. Si se va raspunde: "Pentru ca au parasit pe Domnul Dumnezeul parintilor lor care i-a scos din tara Egiptului, pentru ca s-au alipit de alti dumnezei, s-au inchinat inaintea lor si le-au slujit; iata de ce a trimis peste ei toate aceste rele."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***