Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 5

1. Astfel a fost ispravita toata lucrarea pe care a facut-o Solomon pentru Casa Domnului. Apoi a adus argintul, aurul si toate uneltele pe care le inchinase Domnului, tatal sau, David, si le-a pus in vistieriile Casei lui Dumnezeu.

2. Atunci Solomon a strans la Ierusalim pe batranii lui Israel si pe toate capeteniile semintiilor, pe capii familiilor copiilor lui Israel, ca sa mute din cetatea lui David, adica din Sion, chivotul legamantului Domnului.

3. Toti barbatii lui Israel s-au adunat la imparat pentru sarbatoarea din luna a saptea.

4. Cand au ajuns toti batranii lui Israel, levitii au ridicat chivotul.

5. Au adus chivotul, Cortul intalnirii si toate uneltele sfinte care erau in Cort: preotii si levitii le-au dus.

6. Imparatul Solomon si toata adunarea lui Israel chemata la el, a stat inaintea chivotului. Au jertfit oi si boi, care nu se pot nici socoti, nici numara, din pricina multimii lor.

7. Preotii au dus chivotul legamantului Domnului la locul lui, in sfantul locas al Casei, in Locul Preasfant, sub aripile heruvimilor.

8. Heruvimii aveau aripile intinse peste locul chivotului si acopereau chivotul si drugii lui pe deasupra.

9. Drugilor li se daduse o astfel de lungime incat capetele lor se vedeau la o departare de chivot dinaintea Sfantului Locas, dar nu se vedeau de afara. Chivotul a fost acolo pana in ziua de azi.

10. In chivot nu erau decat cele doua table pe care le pusese acolo Moise, in Horeb, cand a facut Domnul legamant cu copiii lui Israel, la iesirea lor din Egipt.

11. In clipa cand au iesit preotii din Locul Sfant - caci toti preotii de fata se sfintisera, fara sa mai tina sirul cetelor,

12. si toti levitii care erau cantareti: Asaf, Heman, Iedutun, fiii si fratii lor, imbracati in in subtire, stateau la rasaritul altarului cu chimvale, laute si harpe si aveau cu ei o suta douazeci de preoti care sunau din trambite; -

13. si, cand cei ce sunau din trambite si cei ce cantau, unindu-se intr-un glas ca sa mareasca si sa laude pe Domnul, au sunat din trambite, chimvale si celelalte instrumente si au marit pe Domnul prin aceste cuvinte: "Caci este bun, caci indurarea Lui tine in veci!", in clipa aceea Casa, si anume Casa Domnului, s-a umplut cu un nor.

14. Preotii n-au putut sa mai stea acolo ca sa faca slujba, din pricina norului; caci slava Domnului umpluse Casa lui Dumnezeu.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***