Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 4

1. A facut un altar de arama, lung de douazeci de coti, lat de douazeci de coti si inalt de zece coti.

2. A facut marea turnata. Ea avea zece coti de la o margine la alta, era rotunda de tot, inalta de cinci coti, si un fir de treizeci de coti ar fi inconjurat-o.

3. Sub marginea ei, de jur imprejur, erau niste chipuri de boi, cate zece de fiecare cot, de jur imprejurul marii; boii, asezati pe doua randuri, erau turnati dintr-o singura bucata cu ea.

4. Era asezata pe doisprezece boi, dintre care trei, intorsi spre miazanoapte, trei, intorsi spre apus, trei, intorsi spre miazazi si trei, intorsi spre rasarit; marea era asezata pe ei, si toata partea dinapoi a trupurilor lor era inauntru.

5. Grosimea ei era de un lat de mana, si marginea, ca marginea unui pahar, era facuta in felul unei flori de crin. Puteau sa incapa in ea trei mii de bati.

6. A facut zece lighene si a pus cinci la dreapta si cinci, la stanga, ca sa slujeasca la curatari: in ele se spalau feluritele parti ale arderilor de tot. Marea era pentru spalarea preotilor.

7. A mai facut zece sfesnice de aur, dupa porunca privitoare la ele, si le-a asezat in Templu, cinci, la dreapta si cinci la stanga.

8. A mai facut zece mese si le-a asezat in Templu, cinci, la dreapta si cinci, la stanga. A mai facut o suta de potire de aur.

9. A mai facut curtea preotilor si curtea cea mare, cu portile ei, ale caror aripi le-a acoperit cu arama.

10. A asezat marea in partea dreapta, la miazazi-rasarit.

11. Hiram a facut cenusarele, lopetile si potirele. Astfel a ispravit Hiram lucrarea pe care i-a dat-o imparatul Solomon s-o faca pentru Casa lui Dumnezeu:

12. doi stalpi, cu cele doua capete si acoperisurile lor cu cununi, de pe varful stalpilor; cele doua retele pentru acoperirea celor doua acoperisuri ale capetelor de pe varful stalpilor;

13. cele patru sute de rodii pentru cele doua retele, cate doua siruri de rodii pentru fiecare retea, pentru acoperirea celor doua acoperisuri cu cununi ale capetelor de pe varful stalpilor;

14. cele zece temelii si cele zece lighene de pe temelii;

15. marea si cei doisprezece boi de sub ea;

16. cenusarele, lopetile si furculitele. Toate aceste unelte, pe care le-a dat imparatul Solomon lui Huram-Abi sa le faca pentru Casa Domnului, erau de arama lustruita.

17. Imparatul a pus sa le toarne in campia Iordanului, intr-un pamant cleios, intre Sucot si Tereda.

18. Solomon a facut toate aceste unelte in numar atat de mare, incat nu s-a putut cerceta greutatea aramei.

19. Solomon a mai facut toate celelalte unelte pentru Casa lui Dumnezeu: altarul de aur, mesele pe care se puneau painile pentru punerea inaintea Domnului;

20. sfesnicele si candelele lor de aur curat, care trebuiau aprinse, dupa porunca, inaintea Locului Preasfant,

21. florile, candelele si mucarile de aur, de aur foarte curat;

22. cutitele, potirele, cestile si catuile de aur curat; si aripile de aur pentru usa dinauntru a Casei de la intrarea Locului Preasfant, si pentru usa Casei de la intrarea Templului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***