Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 33

1. Manase avea doisprezece ani cand a ajuns imparat si a domnit cincizeci si cinci de ani la Ierusalim.

2. El a facut ce este rau inaintea Domnului, dupa uraciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

3. A zidit iarasi inaltimile pe care le daramase tatal sau, Ezechia. A ridicat altare Baalilor, a facut idoli Astarteii si s-a inchinat inaintea intregii ostiri a cerurilor si i-a slujit.

4. A zidit altare in Casa Domnului, macar ca Domnul zisese: "In Ierusalim va fi Numele Meu pe vecie."

5. A zidit altare intregii ostiri a cerurilor, in cele doua curti ale Casei Domnului.

6. Si-a trecut fiii prin foc in valea fiilor lui Hinom, umbla cu descantece si vrajitorii si tinea la el oameni care chemau duhurile si care-i spuneau viitorul. A facut din ce in ce mai mult ce este rau inaintea Domnului, ca sa-L manie.

7. A pus chipul cioplit al idolului pe care-l facuse in Casa lui Dumnezeu, despre care Dumnezeu spusese lui David si fiului sau Solomon: "In Casa aceasta si in Ierusalim, pe care l-am ales din toate semintiile lui Israel, Imi voi pune Numele pe vecie.

8. Nu voi mai stramuta pe Israel din tara pe care am dat-o parintilor vostri, numai sa caute sa implineasca tot ce le-am poruncit, dupa toata Legea, invataturile si poruncile date prin Moise."

9. Dar Manase a fost pricina ca Iuda si locuitorii Ierusalimului s-au ratacit si au facut rau mai mult decat neamurile pe care le nimicise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.

10. Domnul a vorbit lui Manase si poporului sau, dar ei n-au vrut sa asculte.

11. Atunci Domnul a trimis impotriva lor pe capeteniile ostirii imparatului Asiriei, care au prins pe Manase si l-au pus in lanturi. L-au legat cu lanturi de arama si l-au dus la Babilon.

12. Cand a fost la stramtorare, s-a rugat Domnului Dumnezeului lui si s-a smerit adanc inaintea Dumnezeului parintilor sai.

13. I-a facut rugaciuni; si Domnul, lasandu-Se induplecat, i-a ascultat cererile si l-a adus inapoi la Ierusalim in imparatia lui. Si Manase a cunoscut ca Domnul este Dumnezeu.

14. Dupa aceea, a zidit afara din cetatea lui David, la apus, spre Ghihon, in vale, un zid care se intindea pana la poarta pestilor si cu care a inconjurat dealul si l-a facut foarte inalt. A pus si capetenii de razboi in toate cetatile intarite ale lui Iuda.

15. A inlaturat din Casa Domnului dumnezeii straini si idolul Astarteii, a daramat toate altarele pe care le zidise pe muntele Casei Domnului si la Ierusalim si le-a aruncat afara din cetate.

16. A asezat din nou altarul Domnului, a adus pe el jertfe de multumire si de lauda si a poruncit lui Iuda sa slujeasca Domnului Dumnezeului lui Israel.

17. Poporul jertfea tot pe inaltimi, dar numai Domnului Dumnezeului sau.

18. Celelalte fapte ale lui Manase, rugaciunea lui catre Dumnezeul lui si cuvintele prorocilor care i-au vorbit in Numele Domnului Dumnezeului lui Israel sunt scrise in faptele imparatilor lui Israel.

19. Rugaciunea lui si felul in care l-a ascultat Dumnezeu, pacatele si nelegiuirile lui, locurile unde a zidit inaltimi si a inaltat idoli Astarteii si chipuri cioplite, inainte de a se smeri, sunt scrise in cartea lui Hozai.

20. Manase a adormit cu parintii sai si a fost ingropat in casa lui. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Amon.

21. Amon avea douazeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit doi ani la Ierusalim.

22. El a facut ce este rau inaintea Domnului, cum facuse tatal sau, Manase. A adus jertfe tuturor chipurilor cioplite pe care le facuse tatal sau, Manase, si le-a slujit.

23. Si nu s-a smerit inaintea Domnului, cum se smerise tatal sau, Manase, caci Amon s-a facut din ce in ce mai vinovat.

24. Slujitorii lui au uneltit impotriva lui si l-au omorat in casa lui.

25. Dar poporul tarii a ucis pe toti cei ce uneltisera impotriva imparatului Amon. Si, in locul lui, poporul tarii a pus imparat pe fiul sau Iosia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***