Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 30

1. Ezechia a trimis soli in tot Israelul si Iuda si a scris scrisori si lui Efraim si lui Manase ca sa vina la Casa Domnului la Ierusalim sa praznuiasca Pastile in cinstea Domnului Dumnezeului lui Israel.

2. Imparatul, capeteniile lui si toata adunarea tinusera sfat la Ierusalim, ca Pastile sa fie praznuit in luna a doua;

3. caci nu putea fi praznuit la vremea lui, pentru ca preotii nu se sfintisera in numar destul de mare, si poporul nu se adunase la Ierusalim.

4. Lucrul avand incuviintarea imparatului si a intregii adunari,

5. au hotarat sa dea de veste in tot Israelul, de la Beer-Seba pana la Dan, ca sa vina la Ierusalim sa praznuiasca Pastile in cinstea Domnului Dumnezeului lui Israel. Caci de mult nu mai fusese praznuit dupa cum era scris.

6. Alergatorii s-au dus cu scrisorile imparatului si capeteniilor lui in tot Israelul si Iuda. Si, dupa porunca imparatului, au zis: "Copii ai lui Israel, intoarceti-va la Domnul Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac si Israel, ca sa Se intoarca si El la voi, ramasita scapata din mana imparatilor Asiriei.

7. Nu fiti ca parintii vostri si ca fratii vostri, care au pacatuit impotriva Domnului Dumnezeului parintilor lor, si pe care de aceea i-a dat prada pustiirii, cum vedeti.

8. Nu va intepeniti grumazul ca parintii vostri; dati mana Domnului, veniti la Sfantul Lui Locas, pe care l-a sfintit pe vecie, si slujiti Domnului Dumnezeului vostru, pentru ca mania Lui aprinsa sa se abata de la voi.

9. Daca va intoarceti la Domnul, fratii vostri si fiii vostri vor gasi mila la cei ce i-au luat robi si se vor intoarce in tara. Caci Domnul Dumnezeul vostru este milostiv si indurator si nu-Si va intoarce fata de la voi, daca va intoarceti la El."

10. Alergatorii au mers astfel din cetate in cetate prin tara lui Efraim si Manase pana la Zabulon. Dar ei radeau si isi bateau joc de ei.

11. Insa cativa oameni din Aser, din Manase si Zabulon s-au smerit si au venit la Ierusalim.

12. In Iuda, de asemenea, mana lui Dumnezeu a lucrat si le-a dat o singura inima, ca sa-i faca sa implineasca porunca imparatului si a capeteniilor, dupa cuvantul Domnului.

13. Un popor in mare numar s-a adunat la Ierusalim sa praznuiasca sarbatoarea Azimelor in luna a doua: a fost o adunare foarte mare.

14. S-au sculat si au indepartat altarele pe care se jertfea in Ierusalim si pe toate acelea pe care se aducea tamaie si le-au aruncat in paraul Chedron.

15. Au jertfit apoi pastile in ziua a paisprezecea a lunii a doua. Preotii si levitii, plini de rusine, s-au sfintit si au adus arderi de tot in Casa Domnului.

16. Ei sedeau in locul lor obisnuit, dupa Legea lui Moise, omul lui Dumnezeu, si preotii stropeau sangele pe care-l luau din mana levitilor.

17. Fiindca in adunare erau multi insi care nu se sfintisera, levitii au injunghiat ei jertfele de Pasti pentru toti cei ce nu erau curati, ca sa le inchine Domnului.

18. Caci o mare parte din popor, multi din Efraim, Manase, Isahar si Zabulon, nu se curatasera si au mancat pastile nu dupa cele scrise. Dar Ezechia s-a rugat pentru ei, zicand: "Domnul, care este bun, sa ierte pe toti

19. cei ce si-au pus inima sa caute pe Domnul Dumnezeul parintilor lor, macar ca n-au facut sfanta curatare!"

20. Domnul a ascultat pe Ezechia si a iertat poporul.

21. Astfel copiii lui Israel care se aflau la Ierusalim au praznuit sarbatoarea Azimelor sapte zile, cu mare bucurie. Si in fiecare zi levitii si preotii laudau pe Domnul cu instrumente care rasunau in cinstea Lui.

22. Ezechia a vorbit inimii tuturor levitilor, care aratau o mare pricepere pentru slujba Domnului. Sapte zile au mancat dobitoacele jertfite, aducand jertfe de multumire si laudand pe Domnul Dumnezeul parintilor lor.

23. Toata adunarea a fost de parere sa mai praznuiasca alte sapte zile. Si au praznuit cu bucurie inca sapte zile.

24. Caci Ezechia, imparatul lui Iuda, daduse adunarii o mie de vitei si sapte mii de oi. Iar capeteniile i-au dat o mie de vitei si zece mii de oi, si multi preoti se sfintisera.

25. Si s-a bucurat toata adunarea lui Iuda, si preotii, si levitii, si tot poporul venit din Israel, si strainii veniti din tara lui Israel sau asezati in Iuda.

26. A fost mare veselie la Ierusalim. De pe vremea lui Solomon, fiul lui David, imparatul lui Israel, nu mai fusese la Ierusalim asa ceva.

27. Preotii si levitii s-au sculat si au binecuvantat poporul. Glasul lor a fost auzit, si rugaciunea lor a ajuns pana la ceruri, pana la locuinta sfanta a Domnului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***