Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 23

1. In al saptelea an, Iehoiada s-a imbarbatat si a facut legamant cu capeteniile peste sute. Acestia erau: Azaria, fiul lui Ieroham, Ismael, fiul lui Iohanan, Azaria, fiul lui Obed, Maaseia, fiul lui Adaia, si Elisafat, fiul lui Zicri.

2. Au strabatut toata tara lui Iuda si au strans pe levitii din toate cetatile lui Iuda si pe capii de familii din Israel; si au venit la Ierusalim.

3. Toata adunarea a facut legamant cu imparatul in Casa lui Dumnezeu. Si Iehoiada le-a zis: "Iata ca fiul imparatului va domni, cum a spus Domnul cu privire la fiii lui David.

4. Iata ce veti face. A treia parte din voi, care intra de slujba in ziua Sabatului, preoti si leviti, sa faca paza pragurilor;

5. alta treime sa stea in casa imparatului, si o treime la poarta Iesod. Tot poporul sa fie in curtile Casei Domnului.

6. Nimeni sa nu intre in Casa Domnului, afara de preotii si levitii de slujba: ei sa intre, caci sunt sfinti. Si tot poporul sa faca de straja cu privire la porunca Domnului.

7. Levitii sa inconjoare pe imparat din toate partile, fiecare cu armele in mana, si oricine va intra in Casa sa fie omorat. Voi sa fiti pe langa imparat, cand va intra si cand va iesi."

8. Levitii si tot Iuda au implinit toate poruncile pe care le daduse preotul Iehoiada. Si-au luat fiecare oamenii lui, pe cei ce intrau in slujba si pe cei ce ieseau din slujba in ziua Sabatului; caci preotul Iehoiada nu scutise pe niciuna din cete.

9. Preotul Iehoiada a dat sutasilor sulitele si scuturile, mari si mici, care veneau de la imparatul David si care se aflau in Casa lui Dumnezeu.

10. A asezat tot poporul, fiecare cu arma in mana, de la partea dreapta pana la partea stanga a Casei, langa altar si langa Casa, de jur imprejurul imparatului.

11. Au adus inainte pe fiul imparatului, i-au pus cununa imparateasca si marturia si l-au facut imparat. Si Iehoiada si fiii sai l-au uns si au zis: "Traiasca imparatul!"

12. Atalia a auzit zarva poporului, care alerga si marea pe imparat, si a venit la popor in Casa Domnului.

13. S-a uitat. Si iata ca imparatul statea pe scaunul sau imparatesc la intrare. Capeteniile si trambitele erau langa imparat; tot poporul tarii se bucura si sunau din trambite, iar cantaretii cu instrumentele de muzica ziceau cantarile de lauda. Atalia si-a sfasiat hainele si a zis: "Vanzare! Vanzare!"

14. Atunci preotul Iehoiada, scotand pe sutasi, care erau in fruntea ostirii, le-a zis: "Scoateti-o afara din siruri, si oricine o va urma sa fie ucis." Caci preotul zisese: "N-o omorati in Casa Domnului."

15. I-au facut loc si s-a dus la casa imparatului pe intrarea portii cailor; si au omorat-o acolo.

16. Iehoiada a facut intre el, tot poporul si imparat, un legamant prin care aveau sa fie poporul Domnului.

17. Tot poporul a intrat in casa lui Baal si au daramat-o; i-au sfaramat altarele si chipurile si au ucis inaintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal.

18. Iehoiada a incredintat slujbele Casei Domnului in mainile preotilor, levitilor, pe care-i impartise David in Casa Domnului ca sa aduca arderi de tot Domnului, cum este scris in Legea lui Moise, in mijlocul bucuriilor si cantarilor, dupa randuiala lui David.

19. A pus usieri la portile Casei Domnului, ca sa nu intre nimeni spurcat prin ceva.

20. A luat pe sutasi, pe oamenii cu vaza, pe cei ce aveau putere peste popor si pe tot poporul tarii, si a coborat pe imparat din Casa Domnului. Au intrat in casa imparatului pe poarta de sus si au pus pe imparat pe scaunul de domnie al imparatiei.

21. Tot poporul tarii se bucura, si cetatea era linistita. Pe Atalia o omorasera cu sabia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***