Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 22

1. Locuitorii Ierusalimului au pus imparat in locul lui pe Ahazia, fiul lui cel mai tanar; caci oastea venita in tabara cu arabii omorase pe toti cei mai mari in varsta. Astfel a inceput sa domneasca Ahazia, fiul lui Ioram, imparatul lui Iuda.

2. Ahazia avea patruzeci si doi de ani, cand a ajuns imparat, si a domnit un an la Ierusalim. Mama sa se chema Atalia, fata lui Omri.

3. El a umblat in caile casei lui Ahab, caci mama sa ii dadea sfaturi nelegiuite.

4. A facut ce este rau inaintea Domnului, ca si casa lui Ahab, caci dupa moartea tatalui sau, ei ii erau sfetnici, spre pierzarea lui.

5. Tarat de sfatul lor, s-a dus cu Ioram, fiul lui Ahab, imparatul lui Israel, la razboi impotriva lui Hazael, imparatul Siriei, la Ramot in Galaad. Sirienii au ranit pe Ioram.

6. Ioram s-a intors sa se vindece la Izreel de ranile pe care i le facusera sirienii la Rama, cand se batea impotriva lui Hazael, imparatul Siriei. Azaria, fiul lui Ioram, imparatul lui Iuda, s-a coborat sa vada pe Ioram, fiul lui Ahab, la Izreel, pentru ca era bolnav.

7. Prin voia lui Dumnezeu si spre pierzarea lui a venit Ahazia la Ioram. Cand a ajuns, a iesit cu Ioram sa se duca inaintea lui Iehu, fiul lui Nimsi, pe care-l unsese Domnul ca sa piarda casa lui Ahab.

8. Si, pe cand se razbuna Iehu impotriva casei lui Ahab, a dat peste capii lui Iuda si peste fiii fratilor lui Ahazia, care erau in slujba lui Ahazia, si i-a omorat.

9. Au cautat pe Ahazia si l-au prins in Samaria, unde se ascunsese. L-au adus la Iehu si l-au omorat. Apoi l-au ingropat, caci ziceau: "Este fiul lui Iosafat, care cauta pe Domnul din toata inima lui." Si n-a mai ramas nimeni din casa lui Ahazia care sa fi fost in stare sa domneasca.

10. Atalia, mama lui Ahazia, vazand ca fiul ei a murit, s-a sculat si a omorat tot neamul imparatesc al casei lui Iuda.

11. Dar Iosabeat, fata imparatului, a luat pe Ioas, fiul lui Ahazia, l-a ridicat din mijlocul fiilor imparatului, cand au fost omorati, si l-a pus cu doica lui in odaia paturilor. Astfel l-a ascuns Iosabeat, fata imparatului Ioram, nevasta preotului Iehoiada si sora lui Ahazia, de privirile Ataliei, care nu l-a omorat.

12. A stat sase ani ascuns cu ei in Casa lui Dumnezeu. Si in tara domnea Atalia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***