Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 21

1. Iosafat a adormit cu parintii sai si a fost ingropat cu parintii sai in cetatea lui David. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Ioram.

2. Ioram avea ca frati, fii ai lui Iosafat, pe Azaria, Iehiel, Zaharia, Azaria, Micael si Sefatia, toti fii ai lui Iosafat, imparatul lui Israel.

3. Tatal lor le daduse daruri insemnate in argint, in aur si in lucruri scumpe, impreuna cu cetati intarite in Iuda; dar imparatia a lasat-o lui Ioram, pentru ca el era intaiul nascut.

4. Cand a luat Ioram in stapanire imparatia tatalui sau si cand s-a intarit, a omorat cu sabia pe toti fratii sai si pe vreo cativa din capii lui Israel.

5. Ioram avea treizeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit opt ani la Ierusalim.

6. El a umblat in calea imparatilor lui Israel, cum facuse casa lui Ahab, caci avea de nevasta pe o fata a lui Ahab, si a facut ce este rau inaintea Domnului.

7. Dar Domnul n-a voit sa piarda casa lui David, din pricina legamantului pe care-l facuse cu David si din pricina fagaduintei pe care o facuse ca ii va da intotdeauna o lumina, lui si fiilor lui.

8. Pe vremea sa, Edom s-a rasculat impotriva stapanirii lui Iuda si si-a pus un imparat.

9. Ioram a pornit cu capeteniile si cu toate carele sale. Sculandu-se noaptea, a batut pe edomiti, care-l inconjurau, si pe capeteniile carelor lor.

10. Rascoala lui Edom impotriva stapanirii lui Iuda a tinut pana in ziua de azi. In acelasi timp s-a rasculat si Libna impotriva stapanirii lui, pentru ca parasise pe Domnul Dumnezeul parintilor sai.

11. Ioram a facut chiar inaltimi in muntii lui Iuda. A tarat pe locuitorii Ierusalimului la curvie si a amagit pe Iuda.

12. I-a venit o scrisoare de la prorocul Ilie, care zicea: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: "Pentru ca n-ai umblat in caile tatalui tau, Iosafat, si in caile lui Asa, imparatul lui Iuda,

13. ci ai umblat in calea imparatilor lui Israel; pentru ca ai tarat la curvie pe Iuda si locuitorii Ierusalimului, cum a facut casa lui Ahab fata de Israel; si pentru ca ai omorat pe fratii tai, care erau mai buni decat tine si care faceau parte din insasi casa tatalui tau; -

14. iata, Domnul va lovi cu o mare urgie pe poporul tau, pe fiii tai, pe nevestele tale si tot ce este al tau.

15. Iar pe tine te va lovi cu o boala grea, cu o boala de maruntaie care se va ingreuia din zi in zi pana cand iti vor iesi maruntaiele din pricina tariei bolii."

16. Si Domnul a atatat impotriva lui Ioram duhul filistenilor si al arabilor, care sunt in vecinatatea etiopienilor.

17. S-au suit impotriva lui Iuda, au navalit in el, au jefuit toate bogatiile care se aflau in casa imparatului si i-au luat fiii si nevestele, asa incat nu i-a mai ramas alt fiu decat Ioahaz, cel mai tanar dintre fiii sai.

18. Dupa toate acestea, Domnul l-a lovit cu o boala de maruntaie, care era fara leac.

19. Ea s-a ingreuiat din zi in zi, si pe la sfarsitul anului al doilea i-au iesit lui Ioram maruntaiele din pricina tariei bolii. A murit in dureri grele. Si poporul lui n-a ars tamaie in cinstea lui, cum facuse pentru parintii lui.

20. Avea treizeci si doi de ani cand a ajuns imparat si a domnit opt ani la Ierusalim. A murit fara sa lase parere de rau in urma, si l-au ingropat in cetatea lui David, dar nu in mormintele imparatilor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***