Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 2

1. Solomon a poruncit sa se zideasca o Casa Numelui Domnului si o casa imparateasca pentru el.

2. Solomon a numarat saptezeci de mii de oameni, ca sa duca sarcinile, optzeci de mii, ca sa taie pietre pe munte, si trei mii sase sute, ca sa-i privegheze.

3. Solomon a trimis sa spuna lui Hiram, imparatul Tirului: "Fa-mi si mie cum ai facut tatalui meu, David, caruia i-ai trimis cedri, ca sa-si zideasca o casa de locuit.

4. Iata, eu inalt o Casa Numelui Domnului Dumnezeului meu, ca sa I-o inchin Lui, sa ard inaintea Lui tamaie mirositoare, sa aduc necurmat in ea painile pentru punerea inainte si sa aduc arderile de tot de dimineata si de seara in zilele de Sabat, de luna noua si de sarbatoare ale Domnului Dumnezeului nostru, dupa o lege vesnica pentru Israel.

5. Casa pe care o voi zidi trebuie sa fie mare, caci Dumnezeul nostru este mai mare decat toti dumnezeii.

6. Dar cine poate sa-I zideasca o Casa, cand cerurile si cerurile cerurilor nu-L pot cuprinde? Si cine sunt eu, ca sa-I zidesc o Casa, decat doar ca sa ard tamaie inaintea Lui?

7. Trimite-mi, dar, un om iscusit in lucrarea aurului, argintului, aramei si fierului, a materiilor vopsite in purpura, a materiilor de culoarea carmazului si de culoare albastra si care sa cunoasca sapatura in lemn, ca sa lucreze cu mesterii iscusiti care sunt la mine in Iuda si la Ierusalim si pe care i-a ales tatal meu, David.

8. Trimite-mi din Liban si lemn de cedru, de chiparos si de santal; caci stiu ca slujitorii tai se pricep sa taie lemne din Liban. Iata ca slujitorii mei vor fi cu ai tai.

9. Sa mi se pregateasca lemn din belsug, caci Casa pe care o voi zidi va fi mare si mareata.

10. Slujitorilor tai care vor taia, care vor dobori jos lemnele, le voi da douazeci de mii de cori de grau treierat, douazeci de mii de cori de orz, douazeci de mii de bati de vin si douazeci de mii de bati de untdelemn."

11. Hiram, imparatul Tirului, a raspuns astfel, printr-o scrisoare pe care a trimis-o lui Solomon: "Pentru ca Domnul iubeste pe poporul Sau, de aceea te-a pus imparat peste ei."

12. Hiram a mai zis: "Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeul lui Israel care a facut cerurile si pamantul, ca a dat imparatului David un fiu intelept, priceput si cuminte, care va zidi o casa Domnului si o casa imparateasca pentru el!

13. Iti trimit, dar, un om mester si priceput, pe Huram-Abi,

14. fiul unei femei dintre fetele lui Dan si al unui tata tirian. El este mester pentru lucrarile in aur, in argint, in arama si in fier, in piatra si in lemn, in materii vopsite in purpura si in albastru, in materii de vison si carmaz, si pentru orice fel de sapaturi si lucruri mestesugite care i se dau de facut. El va lucra cu oamenii tai iscusiti si cu oamenii iscusiti ai domnului meu David, tatal tau.

15. Acum, domnul meu sa trimita slujitorilor tai graul, orzul, untdelemnul si vinul de care a vorbit.

16. Si noi vom taia lemne din Liban atat cat vei avea nevoie; ti le vom trimite pe mare in plute pana la Iafo, si de acolo tu le vei sui la Ierusalim."

17. Solomon a numarat pe toti strainii care erau in tara lui Israel si a caror numaratoare fusese facuta de tatal sau, David. S-au gasit o suta cincizeci si trei de mii sase sute.

18. Si a luat din ei saptezeci de mii, ca sa poarte sarcinile, optzeci de mii, sa taie pietre pe munte, si trei mii sase sute, ca sa privegheze si sa indemne pe popor la lucru.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***