Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 16

1. In al treizeci si saselea an al domniei lui Asa, Baesa, imparatul lui Israel, s-a suit impotriva lui Iuda; si a intarit Rama, ca sa nu lase pe ai lui Asa, imparatul lui Iuda, sa iasa si sa intre.

2. Asa a scos argint si aur din vistieriile Casei Domnului si ale casei imparatului si a trimis soli la Ben-Hadad, imparatul Siriei, care locuia la Damasc. Si a pus sa-i spuna:

3. "Sa fie un legamant intre mine si tine, cum a fost unul intre tatal meu si tatal tau. Iata, iti trimit argint si aur. Du-te si rupe legamantul tau cu Baesa, imparatul lui Israel, ca sa se departeze de la mine."

4. Ben-Hadad a ascultat pe imparatul Asa; a trimis pe capeteniile ostirii sale impotriva cetatilor lui Israel si au batut Iionul, Dan, Abel-Maim si toate locurile pentru merinde din cetatile lui Neftali.

5. Cand a auzit Baesa, a incetat sa mai intareasca Rama si a pus capat lucrarilor sale.

6. Imparatul Asa a pus pe tot Iuda sa ridice pietrele si lemnele pe care le intrebuinta Baesa la intarirea Ramei si le-a intrebuintat la intarirea Ghebei si Mitpei.

7. In vremea aceea, Hanani, vazatorul, s-a dus la Asa, imparatul lui Iuda, si i-a zis: "Pentru ca te-ai sprijinit pe imparatul Siriei, si nu te-ai sprijinit pe Domnul Dumnezeul tau, de aceea a scapat oastea imparatului Siriei din mainile tale.

8. Etiopienii si libienii nu alcatuiau oare o oaste mare, cu o multime de care si calareti? Si totusi Domnul i-a dat in mainile tale, pentru ca te sprijinisesi pe El.

9. Caci Domnul Isi intinde privirile peste tot pamantul, ca sa sprijine pe aceia a caror inima este intreaga a Lui. Ai lucrat ca un nebun in privinta aceasta, caci de acum vei avea razboaie."

10. Asa s-a maniat pe vazator si l-a pus la inchisoare, pentru ca era infuriat impotriva lui. Tot in acelasi timp, Asa a apasat si pe unii din popor.

11. Faptele lui Asa, cele dintai si cele de pe urma, sunt scrise in cartea imparatilor lui Iuda si Israel.

12. In al treizeci si noualea an al domniei sale, Asa s-a imbolnavit de picioare asa incat avea mari dureri; chiar in timpul bolii lui, n-a cautat pe Domnul, ci a intrebat pe doctori.

13. Asa a adormit cu parintii sai si a murit in al patruzeci si unulea an al domniei lui;

14. l-au ingropat in mormantul pe care si-l sapase in cetatea lui David. L-au culcat pe un pat pe care-l umplusera cu mirodenii si mirosuri pregatite dupa mestesugul celui ce pregateste mirul si au ars in cinstea lui foarte multe mirodenii.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***