Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 14

1. Abia a adormit cu parintii lui si a fost ingropat in cetatea lui David. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Asa. Pe vremea lui, tara a avut odihna zece ani.

2. Asa a facut ce este bine si placut inaintea Domnului Dumnezeului sau.

3. A indepartat altarele dumnezeilor straini si inaltimile, a sfaramat stalpii idolesti si a taiat Astarteile.

4. A poruncit lui Iuda sa caute pe Domnul Dumnezeul parintilor sai si sa implineasca Legea si poruncile.

5. A indepartat din toate cetatile lui Iuda inaltimile si stalpii inchinati soarelui. Si imparatia a avut pace sub el.

6. A zidit cetati intarite in Iuda; caci tara a fost linistita, si impotriva lui n-a fost razboi in anii aceia, pentru ca Domnul i-a dat odihna.

7. El a zis lui Iuda: "Sa zidim aceste cetati si sa le inconjuram cu ziduri, cu turnuri, cu porti si cu zavoare; tara este inca a noastra, caci am cautat pe Domnul Dumnezeul nostru. L-am cautat, si El ne-a dat odihna din toate partile." Au zidit, dar, si au izbutit.

8. Asa avea o ostire de trei sute de mii de oameni din Iuda, care purtau scut si sulita, si doua sute optzeci de mii din Beniamin, care purtau scut si trageau cu arcul, toti oameni viteji.

9. Zerah, etiopianul, a iesit impotriva lor cu o ostire de un milion de oameni si trei sute de care si a inaintat pana la Maresa.

10. Asa a mers inaintea lui, si s-au insiruit de bataie in valea Tefata, langa Maresa.

11. Asa a chemat pe Domnul Dumnezeul lui si a zis: "Doamne, numai Tu poti veni in ajutor celui slab ca si celui tare: vino in ajutorul nostru, Doamne Dumnezeul nostru! Caci pe Tine ne sprijinim si in Numele Tau am venit impotriva acestei multimi. Doamne, Tu esti Dumnezeul nostru: sa nu iasa biruitor omul impotriva Ta!"

12. Domnul a lovit pe etiopieni dinaintea lui Asa si dinaintea lui Iuda, si etiopienii au luat-o la fuga.

13. Asa si poporul care era cu el i-a urmarit pana la Gherar, si etiopienii au cazut fara sa-si poata scapa viata, caci au fost nimiciti de Domnul si de ostirea Lui. Asa si poporul lui au facut o prada mare;

14. au batut toate cetatile din imprejurimile Gherarului, caci groaza Domnului cazuse peste ele, si au jefuit toate cetatile, a caror prada era mare.

15. Au lovit si corturile turmelor si au luat cu ei o mare multime de oi si de camile. Apoi s-au intors la Ierusalim.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***