Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 12

1. Cand s-a intarit Roboam in domnie si a capatat putere, a parasit Legea Domnului, si tot Israelul a parasit-o impreuna cu el.

2. In al cincilea an al domniei lui Roboam, Sisac, imparatul Egiptului, s-a suit impotriva Ierusalimului, pentru ca pacatuisera impotriva Domnului.

3. Avea o mie doua sute de care si saizeci de mii de calareti; si impreuna cu el a venit din Egipt un popor fara numar, dintre libieni, suchieni si etiopieni.

4. A luat cetatile intarite ale lui Iuda si a ajuns pana la Ierusalim.

5. Atunci prorocul Semaia s-a dus la Roboam si la capeteniile lui Iuda, care se adunasera in Ierusalim, la apropierea lui Sisac, si le-a zis: "Asa vorbeste Domnul: "Voi M-ati parasit; va parasesc si Eu si va dau in mainile lui Sisac."

6. Capeteniile lui Israel si imparatul s-au smerit si au zis: "Domnul este drept!"

7. Si, cand a vazut Domnul ca s-au smerit, cuvantul Domnului a vorbit astfel lui Semaia: "S-au smerit, nu-i voi nimici, nu voi zabovi sa le vin in ajutor, si mania Mea nu va veni asupra Ierusalimului prin Sisac;

8. dar ii vor fi supusi si vor sti ce inseamna sa-Mi slujeasca Mie sau sa slujeasca imparatiilor altor tari."

9. Sisac, imparatul Egiptului, s-a suit impotriva Ierusalimului. A luat vistieriile Casei Domnului si vistieriile casei imparatului, a luat tot. A luat scuturile de aur pe care le facuse Solomon.

10. Imparatul Roboam a facut in locul lor niste scuturi de arama si le-a dat in grija capeteniilor alergatorilor, care pazeau intrarea casei imparatului.

11. Ori de cate ori se ducea imparatul la Casa Domnului, alergatorii veneau si le purtau inaintea lui; apoi le aduceau iarasi in odaia alergatorilor.

12. Pentru ca Roboam se smerise, Domnul Si-a abatut mania de la el si nu l-a nimicit de tot. Si tot mai era ceva bun in Iuda.

13. Imparatul Roboam s-a intarit in Ierusalim si a domnit. Avea patruzeci si unu de ani cand a ajuns imparat si a domnit saptesprezece ani la Ierusalim, cetatea pe care o alesese Domnul din toate semintiile lui Israel, ca sa-Si puna Numele in ea. Mama sa se numea Naama, amonita.

14. El a facut lucruri rele, pentru ca nu si-a pus inima sa caute pe Domnul.

15. Faptele lui Roboam, cele dintai si cele de pe urma, nu sunt scrise oare in cartea prorocului Semaia si a prorocului Ido, in cartile spitelor de neam? Totdeauna a fost razboi intre Roboam si Ieroboam.

16. Roboam a adormit cu parintii sai si a fost ingropat in cetatea lui David. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Abia.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***