Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 11

1. Roboam, venind la Ierusalim, a strans casa lui Iuda si a lui Beniamin, o suta optzeci de mii de oameni de frunte, buni pentru razboi, ca sa lupte impotriva lui Israel si sa-l aduca iarasi sub stapanirea lui Roboam.

2. Dar cuvantul Domnului a vorbit astfel lui Semaia, omul lui Dumnezeu:

3. "Vorbeste lui Roboam, fiul lui Solomon, imparatul lui Iuda, si intregului Israel din Iuda si din Beniamin. Si spune-le:

4. "Asa vorbeste Domnul: "Sa nu va suiti si sa nu faceti razboi impotriva fratilor vostri! Fiecare din voi sa se intoarca acasa, caci de la Mine s-a intamplat lucrul acesta." Ei au ascultat de cuvintele Domnului, s-au intors acasa si nu s-au mai dus impotriva lui Ieroboam.

5. Roboam a locuit la Ierusalim si a zidit cetati intarite in Iuda.

6. A zidit Betleemul, Etamul, Tecoa,

7. Bet-Tur, Soco, Adulam,

8. Gat, Maresa, Zif,

9. Adoraim, Lachis, Azeca,

10. Torea, Aialon si Hebronul, care erau in Iuda si in Beniamin, si a facut din ele niste cetati intarite.

11. Le-a intarit, a pus in ele capitani si magazii de bucate, de untdelemn si vin.

12. A pus in fiecare din aceste cetati scuturi si sulite, si le-a facut foarte tari. Iuda si Beniamin erau ai lui.

13. Preotii si levitii care se aflau in tot Israelul si-au parasit locuintele si s-au dus la el;

14. caci levitii si-au parasit tinuturile si mosiile si au venit in Iuda si la Ierusalim, pentru ca Ieroboam si fiii sai i-au impiedicat sa-si implineasca slujbele ca preoti ai Domnului.

15. Ieroboam a pus preoti pentru inaltimile, pentru tapii si pentru viteii pe care ii facuse.

16. Aceia din toate semintiile lui Israel care aveau pe inima sa caute pe Domnul Dumnezeul lui Israel au urmat pe leviti la Ierusalim, ca sa jertfeasca Domnului Dumnezeului parintilor lor.

17. Ei au dat astfel tarie imparatiei lui Iuda si au intarit pe Roboam, fiul lui Solomon, timp de trei ani; caci trei ani au umblat in calea lui David si a lui Solomon.

18. Roboam a luat de nevasta pe Mahalat, fata lui Ierimot, fiul lui David si al Abihailei, fata lui Eliab, fiul lui Isai.

19. Ea i-a nascut fii pe: Ieus, Semaria si Zaham.

20. Dupa ea, a luat pe Maaca, fata lui Absalom. Ea i-a nascut pe Abia, pe Atai, pe Ziza si pe Selomit.

21. Roboam iubea pe Maaca, fata lui Absalom, mai mult decat pe toate nevestele si tiitoarele lui; caci a avut optsprezece neveste si saizeci de tiitoare si a nascut douazeci si opt de fii si saizeci de fete.

22. Roboam a dat cel dintai loc lui Abia, fiul Maacai, si l-a pus capetenie peste fratii lui, caci voia sa-l faca imparat.

23. El a lucrat cu minte, imprastiind pe toti fiii sai in toate tinuturile lui Iuda si lui Beniamin, in toate cetatile intarite; le-a dat de mancare din belsug si le-a cautat o multime de neveste.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***