Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 5

1. Fiii lui Ruben, intaiul nascut al lui Israel. - Caci el era intaiul nascut, dar, pentru ca a spurcat patul tatalui sau, dreptul lui de intai nascut a fost dat fiilor lui Iosif, fiul lui Israel; totusi Iosif n-a fost scris in spitele de neam ca intai nascut.

2. Iuda a fost in adevar puternic printre fratii sai, si din el a iesit un domnitor; dar dreptul de intai nascut este al lui Iosif.

3. Fiii lui Ruben, intaiul nascut al lui Israel: Enoh, Palu, Hetron si Carmi.

4. Fiii lui Ioel: Semaia, fiul sau; Gog, fiul sau; Simei, fiul sau;

5. Mica, fiul sau; Reaia, fiul sau; Baal, fiul sau;

6. Beera, fiul sau, pe care l-a luat rob Tiglat-Pilneser, imparatul Asiriei; el era domnul rubenitilor. -

7. Fratii lui Beera, dupa familiile lor, asa cum sunt scrisi in spitele neamului dupa neamurile lor: cel dintai, Ieiel; Zaharia;

8. Bela, fiul lui Azaz, fiul lui Sema, fiul lui Ioel. Bela locuia la Aroer si pana la Nebo si la Baal-Meon;

9. la rasarit, locuia pana la intrarea pustiului de la raul Eufrat, caci turmele lor erau in mare numar in tara Galaadului.

10. Pe vremea lui Saul au facut razboi cu hagarenitii, care au cazut in mainile lor, si au locuit in corturile lor pe toata partea de rasarit a Galaadului.

11. Fiii lui Gad locuiau in fata lor, in tara Basanului, pana la Salca.

12. Ioel, cel dintai; Safam, al doilea; Iaenai si Safat, in Basan.

13. Fratii lor, dupa casele parintilor lor: Micael, Mesulam, Seba, Iorai, Iaecan, Zia si Eber, sapte.

14. Iata fiii lui Abihail, fiul lui Huri, fiul lui Iaroah, fiul lui Galaad, fiul lui Micael, fiul lui Iesisai, fiul lui Iahdo, fiul lui Buz;

15. Ahi, fiul lui Abdiel, fiul lui Guni, era capetenia caselor parintilor lor.

16. Ei locuiau in Galaad, in Basan si in cetatile lor si in toate imprejurimile Saronului pana la marginile lor.

17. Toti au fost scrisi in spitele de neamuri pe vremea lui Iotam, imparatul lui Iuda, si pe vremea lui Ieroboam, imparatul lui Israel.

18. Fiii lui Ruben, gaditii si jumatate din semintia lui Manase aveau oameni viteji, care purtau scut si sabie, trageau cu arcul si erau deprinsi cu razboiul, in numar de patruzeci si patru de mii sapte sute saizeci, in stare sa mearga la oaste.

19. Au facut razboi cu hagarenitii, cu Ietur, cu Nafis si cu Nodab.

20. Au primit ajutor impotriva lor, si hagarenitii si toti cei ce erau cu ei au fost dati in mainile lor. Caci, in timpul luptei, strigasera catre Dumnezeu, care i-a ascultat, pentru ca se increzusera in El.

21. Si le-au luat turmele, cincizeci de mii de camile, doua sute cincizeci de mii de oi, doua mii de magari si o suta de mii de insi;

22. caci au fost multi morti, pentru ca lupta venea de la Dumnezeu. Si s-au asezat in locul lor pana in vremea cand au fost luati in robie.

23. Fiii jumatatii semintiei lui Manase locuiau in tara, de la Basan pana la Baal-Hermon si Senir, si pe muntele Hermon; erau multi la numar.

24. Iata capeteniile caselor parintilor lor: Efer, Isei, Eliel, Azriel, Ieremia, Hodavia si Iahdiel, oameni viteji, oameni vestiti, capeteniile caselor parintilor lor.

25. Dar au pacatuit impotriva Dumnezeului parintilor lor si au curvit dupa dumnezeii popoarelor tarii, pe care Dumnezeu le nimicise dinaintea lor.

26. Dumnezeul lui Israel a atatat duhul lui Pul, imparatul Asiriei, si duhul lui Tiglat-Pilneser, imparatul Asiriei; si Tiglat-Pilneser a luat robi pe rubeniti, gaditi si jumatate din semintia lui Manase si i-a dus la Halah, la Habor, la Hara si la raul Gozan, unde au ramas pana in ziua de azi.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***