Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 28

1. David a chemat la Ierusalim toate capeteniile lui Israel, capeteniile semintiilor, capeteniile cetelor din slujba imparatului, capeteniile peste mii si capeteniile peste sute, pe cei mai mari peste toate averile si turmele imparatului si ale fiilor sai, pe dregatori, pe viteji si pe toti voinicii.

2. Imparatul David s-a sculat in picioare si a zis: "Ascultati-ma, fratilor si poporul meu! Aveam de gand sa zidesc o Casa de odihna pentru chivotul legamantului Domnului si pentru asternutul picioarelor Dumnezeului nostru si ma pregateam s-o zidesc.

3. Dar Dumnezeu mi-a zis: "Sa nu zidesti o Casa Numelui Meu, caci esti un om de razboi si ai varsat sange."

4. Domnul Dumnezeul lui Israel m-a ales din toata casa tatalui meu, pentru ca sa fiu imparat al lui Israel pe vecie; caci pe Iuda l-a ales capetenie, casa tatalui meu a ales-o din casa lui Iuda, si dintre fiii tatalui meu pe mine m-a pus sa domnesc peste tot Israelul.

5. Dintre toti fiii mei - caci Domnul mi-a dat multi fii - a ales pe fiul meu Solomon, ca sa-l puna pe scaunul de domnie al imparatiei Domnului, peste Israel.

6. El mi-a zis: "Fiul tau Solomon Imi va zidi Casa si curtile; caci l-am ales ca fiu al Meu; si-i voi fi Tata.

7. Ii voi intari imparatia pe vecie, daca se va tine, ca astazi, de implinirea poruncilor si randuielilor Mele."

8. Acum, inaintea intregului Israel, inaintea adunarii Domnului si in fata Dumnezeului nostru care va aude, paziti si puneti-va la inima toate poruncile Domnului Dumnezeului vostru, ca sa stapaniti aceasta buna tara si s-o lasati de mostenire fiilor vostri dupa voi pe vecie.

9. Si tu, fiule Solomoane, cunoaste pe Dumnezeul tatalui tau si slujeste-I cu toata inima si cu un suflet binevoitor; caci Domnul cerceteaza toate inimile si patrunde toate inchipuirile si toate gandurile. Daca-L vei cauta, Se va lasa gasit de tine; dar daca-L vei parasi, te va lepada si El pe vecie.

10. Vezi acum ca Domnul te-a ales, ca sa zidesti o Casa care sa-I slujeasca de Locas Sfant. Intareste-te si lucreaza."

11. David a dat fiului sau Solomon chipul prispei si cladirilor, odailor vistieriei, odailor de sus, odailor dinauntru si al odaii pentru scaunul indurarii.

12. I-a dat planul a tot ce avea in minte cu privire la curtile Casei Domnului si toate odaile de jur imprejur pentru vistieriile Casei lui Dumnezeu si vistieriile Sfantului Locas

13. si cu privire la cetele preotilor si levitilor, la tot ce privea slujba Casei Domnului si la toate uneltele pentru slujba Casei Domnului.

14. I-a dat chipul uneltelor de aur, cu greutatea celor ce trebuiau sa fie de aur, pentru toate uneltele fiecarei slujbe; si chipul tuturor uneltelor de argint, cu greutatea lor, pentru toate uneltele fiecarei slujbe.

15. A dat greutatea sfesnicelor de aur si a candelelor lor de aur, cu greutatea fiecarui sfesnic si a candelelor lui; si greutatea sfesnicelor de argint, cu greutatea fiecarui sfesnic si a candelelor lui, dupa intrebuintarea fiecarui sfesnic.

16. I-a dat greutatea de aur pentru mesele painilor pentru punerea inainte, pentru fiecare masa; si greutatea de argint pentru mesele de argint.

17. I-a dat chipul furculitelor, lighenelor si cestilor de aur curat; chipul potirelor de aur, cu greutatea fiecarui potir, si a potirelor de argint, cu greutatea fiecarui potir;

18. si chipul altarului tamaiei in aur curatat, cu greutatea lui. I-a mai dat si chipul carului heruvimilor de aur care isi intind aripile si acopera chivotul legamantului Domnului.

19. "Toate acestea", a zis David, "toate lucrarile izvodului acestuia mi le-a facut cunoscut Domnul, insemnandu-le in scris cu mana Lui."

20. David a zis fiului sau Solomon: "Intareste-te, imbarbateaza-te si lucreaza; nu te teme si nu te inspaimanta. Caci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. El nu te va lasa, nici nu te va parasi, pana se va ispravi toata lucrarea pentru slujba Casei Domnului.

21. Iata, ai langa tine cetele preotilor si levitilor pentru toata slujba Casei lui Dumnezeu; si iata ca ai langa tine, pentru toata lucrarea, toti oamenii binevoitori si indemanatici in tot felul de lucrari si capeteniile, si tot poporul, supusi la toate poruncile tale."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***