Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 20

1. In anul urmator, pe vremea cand porneau imparatii la razboi, Ioab a pornit, in fruntea unei puternice ostiri, sa pustiasca tara fiilor lui Amon si sa impresoare Raba. Dar David a ramas la Ierusalim. Ioab a batut Raba si a nimicit-o.

2. David a luat cununa de pe capul imparatului ei si a gasit-o in greutate de un talant de aur: era impodobita cu pietre scumpe. Au pus-o pe capul lui David, care a luat o mare prada din cetate.

3. A scos afara pe locuitori si i-a taiat in bucati cu ferastraie, cu securi si cu topoare; tot asa a facut tuturor cetatilor fiilor lui Amon. David s-a intors la Ierusalim cu tot poporul.

4. Dupa aceea, a avut loc o batalie la Ghezer cu filistenii. Atunci Sibecai, husatitul, a ucis pe Sipai, unul din copiii lui Rafa. Si filistenii au fost smeriti.

5. A mai fost o batalie cu filistenii. Si Elhanan, fiul lui Iair, a ucis pe fratele lui Goliat, Lahmi din Gat, care avea o sulita al carei maner era ca un sul de tesut.

6. A mai fost o batalie la Gat. Acolo a fost un om de statura inalta care avea sase degete la fiecare mana si la fiecare picior, douazeci si patru de toate, si care se tragea si el din Rafa.

7. El a batjocorit pe Israel; si Ionatan, fiul lui Simea, fratele lui David, l-a ucis.

8. Oamenii acestia erau dintre copiii lui Rafa la Gat. Ei au pierit ucisi de mana lui David si de mana slujitorilor lui.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***