Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 19

1. Dupa aceea, Nahas, imparatul fiilor lui Amon, a murit, si in locul lui a domnit fiul sau.

2. David a zis: "Voi arata bunavointa lui Hanun, fiul lui Nahas, caci tatal lui a aratat bunavointa fata de mine." Si David a trimis soli sa-l mangaie pentru moartea tatalui sau. Cand au ajuns slujitorii lui David in tara fiilor lui Amon, la Hanun, ca sa-l mangaie,

3. capeteniile fiilor lui Amon au zis lui Hanun: "Crezi ca David iti trimite oameni sa te mangaie, ca sa cinsteasca pe tatal tau? - Oare n-au venit slujitorii lui la tine ca sa cunoasca cetatea si s-o nimiceasca, si ca sa iscodeasca tara?"

4. Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, a pus sa-i rada si sa le taie hainele pe la mijloc pana la brau. Apoi le-a dat drumul.

5. David, caruia au venit si i-au dat de stire despre cele intamplate cu oamenii acestia, a trimis niste oameni inaintea lor, caci li se facuse mare rusine; si imparatul a trimis sa le spuna: "Ramaneti la Ierihon pana va va creste barba, si apoi sa va intoarceti."

6. Fiii lui Amon au vazut ca se facusera urati lui David, si Hanun si fiii lui Amon au trimis o mie de talanti de argint sa tocmeasca in slujba lor care si calareti de la sirienii din Mesopotamia si de la sirienii din Maaca si din Toba.

7. Au tocmit treizeci si doua de mii de care si pe imparatul din Maaca impreuna cu poporul lui, care au venit si au tabarat inaintea Medebei. Fiii lui Amon s-au strans din cetatile lor si au mers la lupta.

8. La auzul acestei vesti, David a trimis impotriva lor pe Ioab si toata ostirea de oameni viteji.

9. Fiii lui Amon au iesit si s-au insirat in linie de bataie la intrarea cetatii; imparatii care venisera au tabarat deosebit pe camp.

10. Ioab a vazut ca avea de luptat si inainte si inapoi. A ales atunci din toti voinicii de frunte ai lui Israel o ceata pe care a asezat-o impotriva sirienilor;

11. si a pus sub porunca fratelui sau Abisai cealalta parte a poporului, ca sa tina piept fiilor lui Amon.

12. El a zis: "Daca sirienii vor fi mai tari decat mine, sa-mi vii tu in ajutor; si daca fiii lui Amon vor fi mai tari decat tine, iti voi veni eu in ajutor.

13. Fii tare si sa ne imbarbatam pentru poporul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru, si Domnul sa faca ce va crede!"

14. Ioab, cu poporul lui, a inaintat la lupta impotriva sirienilor, si ei au fugit dinaintea lui.

15. Si, cand au vazut fiii lui Amon ca sirienii o luasera la fuga, au fugit si ei dinaintea lui Abisai, fratele lui Ioab, si s-au intors in cetate. Si Ioab s-a intors la Ierusalim.

16. Sirienii, vazand ca fusesera batuti de Israel, au trimis si au adus pe sirienii care erau de cealalta parte a Raului; si Sofah, capetenia ostirii lui Hadarezer, era in fruntea lor.

17. Au dat de stire lui David, care a strans pe tot Israelul, a trecut Iordanul, a mers impotriva lor si s-a pregatit de lupta impotriva lor. David s-a insiruit in linie de bataie impotriva sirienilor. Dar sirienii, dupa ce se batusera cu el,

18. au fugit dinaintea lui Israel. David le-a ucis oamenii de la sapte mii de care si patruzeci de mii de pedestrasi si a omorat pe Sofah, capetenia ostirii.

19. Slujitorii lui Hadarezer, vazandu-se batuti de Israel, au facut pace cu David si i s-au supus. Si sirienii n-au vrut sa mai ajute pe fiii lui Amon.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***