Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 12

1. Iata cei ce s-au dus la David la Ticlag, pe cand se tinea el departe de fata lui Saul, fiul lui Chis. Ei faceau parte din vitejii care i-au dat ajutor in timpul razboiului.

2. Erau arcasi, cu mana dreapta si cu mana stanga aruncau pietre, iar cu arcul trageau sageti: erau din Beniamin, din numarul fratilor lui Saul.

3. Capetenia Ahiezer si Ioas, fiii lui Semaa din Ghibeea; Ieziel si Pelet, fiii lui Azmavet; Beraca, Iehu din Anatot;

4. Ismaia din Gabaon, viteaz intre cei treizeci si capetenie peste treizeci; Ieremia, Iahaziel, Iohanan, Iozabad din Ghedera;

5. Eluzai, Ierimot, Bealia, Semaria, Sefatia din Harof;

6. Elcana, Isia, Azareel, Ioezer si Iasobeam, coreiti;

7. Ioela si Zebadia, fiii lui Ieroham din Ghedor.

8. Dintre gaditi, niste viteji au plecat sa se duca la David in cetatuia din pustiu, ostasi deprinsi la razboi, inarmati cu scut si cu sulita, ca niste lei, si iuti ca niste caprioare de pe munti.

9. Ezer, capetenia; Obadia, al doilea; Eliab, al treilea;

10. Mismana, al patrulea; Ieremia, al cincilea;

11. Atai, al saselea; Eliel, al saptelea;

12. Iohanan, al optulea; Elzabad, al noualea;

13. Ieremia, al zecelea; Macbanai, al unsprezecelea.

14. Acestia erau fiii lui Gad, capetenii ale ostirii; unul singur, cel mai mic, putea sa se lupte cu o suta de oameni, si cel mai mare cu o mie.

15. Acestia au trecut Iordanul in luna intai, cand iesea din matca pe tot cursul lui, si ei sunt aceia care au pus pe fuga pe toti locuitorii din vai, la rasarit si la apus.

16. Si din fiii lui Beniamin si ai lui Iuda au fost unii care s-au dus la David in cetatuie.

17. David le-a iesit inainte si le-a vorbit astfel: "Daca veniti la mine cu ganduri bune, ca sa ma ajutati, inima mea se va uni cu voi; dar, daca veniti sa ma inselati in folosul vrajmasilor mei, cand nu fac nicio silnicie, Dumnezeul parintilor nostri sa vada si sa judece!"

18. Amasai, unul din capitanii de seama, a fost apucat de Duhul si a zis: "Suntem cu tine, Davide, si cu tine, fiul lui Isai! Pace, pace tie si pace celor ce te ajuta, caci Dumnezeul tau ti-a ajutat!" Si David i-a primit si i-a pus intre capeteniile ostirii.

19. Niste oameni din Manase s-au unit cu David, cand a pornit cu razboi impotriva lui Saul cu filistenii. Dar n-au fost de ajutor filistenilor; caci, dupa ce s-au sfatuit, domnii filistenilor au trimis inapoi pe David, zicand: "S-ar putea ca el sa treaca de partea stapanului sau Saul, si sa ne puna astfel in primejdie capetele noastre."

20. Cand s-a intors la Ticlag, iata cei ce s-au unit cu el din Manase: Adnah, Iozabad, Iediael, Micael, Iozabad, Elihu si Tiltai, capetenia miilor lui Manase.

21. Au dat ajutor lui David impotriva cetei (jefuitorilor amaleciti)caci toti erau oameni viteji, si au ajuns capetenii in ostire.

22. Si din zi in zi veneau oameni la David sa-l ajute, pana ce a avut o tabara mare, ca o tabara a lui Dumnezeu.

23. Iata numarul oamenilor inarmati pentru razboi, care s-au dus la David in Hebron, ca sa treaca asupra lui domnia lui Saul, dupa porunca Domnului:

24. Fiii lui Iuda, care purtau scutul si sulita, sase mii opt sute inarmati pentru razboi.

25. Din fiii lui Simeon, oameni viteji la razboi, sapte mii o suta.

26. Din fiii lui Levi, patru mii sase sute;

27. si Iehoiada, mai marele aaronitilor, si cu el trei mii sapte sute;

28. si Tadoc, tanar viteaz, si casa tatalui sau, douazeci si doua de capetenii.

29. Din fiii lui Beniamin, fratii lui Saul, trei mii; caci pana atunci cea mai mare parte dintre ei ramasesera credinciosi casei lui Saul.

30. Din fiii lui Efraim, douazeci de mii opt sute, oameni viteji, oameni cu faima, dupa casele parintilor lor.

31. Din jumatatea semintiei lui Manase, optsprezece mii, care au fost numiti pe nume sa se duca sa puna imparat pe David.

32. Din fiii lui Isahar, care se pricepeau in intelegerea vremurilor si stiau ce trebuia sa faca Israel, doua sute de capetenii, si toti fratii lor erau pusi sub porunca lor.

33. Din Zabulon, cincizeci de mii in stare sa mearga la ostire, inarmati pentru lupta cu toate armele de razboi si gata sa se lupte cu o inima hotarata.

34. Din Neftali, o mie de capetenii, si cu ei treizeci si sapte de mii care purtau scutul si sulita.

35. Din daniti, inarmati pentru razboi douazeci si opt de mii sase sute.

36. Din Aser, in stare sa mearga la oaste si gata de lupta, patruzeci de mii.

37. Si de cealalta parte a Iordanului, din rubeniti, din gaditi si din jumatatea semintiei lui Manase, cu toate armele de razboi, o suta douazeci de mii.

38. Toti acesti barbati, oameni de razboi, gata de lupta, au venit la Hebron cu inima neprefacuta, ca sa puna pe David imparat peste tot Israelul. Si toti ceilalti din Israel erau tot cu un gand sa faca imparat pe David.

39. Au stat acolo trei zile cu David, mancand si band, caci fratii lor le pregatisera de mancare.

40. Si chiar cei ce locuiau langa ei pana la Isahar, la Zabulon si Neftali, aduceau merinde pe magari, pe camile, pe catari si pe boi: aluaturi, turte de smochine si de stafide, vin, untdelemn, boi si oi din belsug, caci era bucurie in Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***