Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cantarea cantarilor 7

1. Ce frumoase iti sunt picioarele in incaltamintea ta, fata de domn! Marginile rotunde ale coapsei tale sunt ca niste lantisoare de pus la gat, lucrate de mainile unui mester iscusit.

2. Pantecele tau este un pahar rotund de unde nu lipseste vinul mirositor; trupul tau este un snop de grau incins cu crini.

3. Amandoua tatele tale sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei caprioare.

4. Gatul tau este ca un turn de fildes; ochii tai sunt ca iazurile Hesbonului de langa poarta Bat-Rabim; nasul tau este ca turnul Libanului care priveste spre Damasc.

5. Capul tau este cum e Carmelul, si parul capului tau este ca purpura imparateasca: pana si un imparat ar fi inlantuit de pletele tale!…

6. Ce frumoasa si ce placuta esti, tu, iubito, in mijlocul desfatarilor!

7. Statura ta este ca finicul, si tatele tale ca niste struguri.

8. Imi zic: "Ma voi sui in finic si-i voi apuca cracile!" Atunci tatele tale vor fi ca strugurii din vie, mirosul suflarii tale ca al merelor.

9. Si gura ta toarna un vin ales care curge lin ca raspuns la dezmierdarile mele si aluneca pe buzele noastre cand adormim!

10. Eu sunt a iubitului meu, si el doreste de mine.

11. Vino, iubitule, haidem sa iesim pe camp, sa ramanem noaptea in sate!

12. Dis-de-dimineata ne vom duce la vii sa vedem daca a inmugurit via, daca s-a deschis floarea si daca au inflorit rodiile. Acolo iti voi da dragostea mea.

13. Mandragorele isi raspandesc mirosul, si deasupra usii avem tot felul de roade bune, noi si vechi, pe care, pentru tine, iubitule, le-am pastrat.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***