Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cantarea cantarilor 4

1. Ce frumoasa esti, iubito, ce frumoasa esti! Ochii tai sunt ochi de porumbita, sub marama ta. Parul tau este ca o turma de capre poposita pe coama muntelui Galaad.

2. Dintii tai sunt ca o turma de oi tunse care ies din scaldatoare, toate cu gemeni, si niciuna din ele nu este stearpa.

3. Buzele tale sunt ca un fir de carmaz, si gura ta este draguta; obrazul tau este ca o jumatate de rodie, sub marama ta.

4. Gatul tau este ca turnul lui David, zidit ca sa fie o casa de arme; o mie de scuturi atarna de el, toate scuturi de viteji.

5. Amandoua tatele tale sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei caprioare care pasc intre crini.

6. Pana se racoreste ziua si pana fug umbrele, voi veni la tine, munte de mir, si la tine, deal de tamaie.

7. Esti frumoasa de tot, iubito, si n-ai niciun cusur.

8. Vino cu mine din Liban, mireaso, vino cu mine din Liban! Priveste din varful muntelui Amana, din varful muntelui Senir si Hermon, din vizuinile leilor, din muntii pardosilor!

9. Mi-ai rapit inima, soro, mireaso, mi-ai rapit inima numai cu o privire, numai cu unul din lantisoarele de la gatul tau!

10. Ce lipici in dezmierdarile tale, soro, mireaso! Dezmierdarile tale pretuiesc mai mult decat vinul, si miresmele tale sunt mai placute decat toate miroznele!

11. Miere picura din buzele tale, mireaso, miere si lapte se afla sub limba ta, si mirosul hainelor tale este ca mirosul Libanului.

12. Esti o gradina inchisa, soro, mireaso, un izvor inchis, o fantana pecetluita.

13. Odraslele tale sunt o gradina de rodii, cu cele mai alese roade, malini negri si nard;

14. nard si sofran, trestie mirositoare si scortisoara, cu tot felul de tufari de tamaie, smirna si aloe, cu cele mai alese miresme.

15. O fantana din gradini, un izvor de ape vii ce curge din Liban.

16. Scoala-te, crivatule! Vino, vantule de miazazi! Suflati peste gradina mea, ca sa picure mirosurile din ea! - Sa intre iubitul meu in gradina lui si sa manance din roadele ei alese! -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***