Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul precedent

Amos 9

1. Am vazut pe Domnul stand pe altar. Si a zis: "Loveste pragul de sus al portii, ca sa se cutremure usorii, si sfarama-i peste capetele lor ale tuturor. Ramasita lor insa o voi pierde cu sabia, asa ca niciunul din ei nu va putea sa scape fugind si niciunul din cei ce vor scapa nu va scapa.

2. De ar patrunde chiar pana in Locuinta mortilor, si de acolo ii va smulge mana Mea; de s-ar sui chiar in ceruri, si de acolo ii voi cobori.

3. De s-ar ascunde chiar pe varful Carmelului, si acolo ii voi cauta si-i voi lua; de s-ar ascunde de privirile Mele chiar in fundul marii, si acolo voi porunci sarpelui sa-i muste.

4. De ar merge in robie chiar inaintea vrajmasilor lor, si acolo voi porunci sabiei sa-i piarda; voi pune astfel ochii pe ei ca sa le fac rau, nu bine."

5. Domnul Dumnezeul ostirilor atinge pamantul, si se topeste, si toti locuitorii lui jelesc. Se inalta ca raul Nil si se coboara ca raul Egiptului.

6. El Si-a zidit camara in ceruri, Si-a intemeiat bolta deasupra pamantului; cheama apele marii si le varsa pe fata pamantului. Domnul este numele Lui!

7. "Nu sunteti voi oare pentru Mine ca si copiii etiopienilor, copii ai lui Israel? - zice Domnul. N-am scos Eu pe Israel din tara Egiptului, ca si pe filisteni din Caftor si pe sirieni din Chir?

8. Iata, Domnul Dumnezeu are ochii pironiti peste imparatia aceasta vinovata, ca s-o nimicesc de pe fata pamantului; totusi nu voi nimici de tot casa lui Iacov, zice Domnul.

9. Caci iata, voi porunci si voi vantura casa lui Israel intre toate neamurile, cum se vantura cu ciurul, fara sa cada un singur bob la pamant!

10. Toti pacatosii poporului Meu vor muri de sabie, cei ce zic: "Nu ne va ajunge nenorocirea si nu va veni peste noi."

11. In vremea aceea voi ridica din caderea lui cortul lui David, ii voi drege sparturile, ii voi ridica daramaturile si-l voi zidi iarasi cum era odinioara,

12. ca sa stapaneasca ramasita Edomului si toate neamurile peste care a fost chemat Numele Meu, zice Domnul care va implini aceste lucruri.

13. Iata, vin zile, zice Domnul, cand plugarul va ajunge pe secerator si cel ce calca strugurii, pe cel ce imprastie samanta, cand mustul va picura din munti si va curge de pe toate dealurile.

14. Voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai poporului Meu, Israel; ei vor zidi iarasi cetatile pustiite si le vor locui, vor sadi vii si le vor bea vinul, vor face gradini si le vor manca roadele.

15. Ii voi sadi in tara lor, si nu vor mai fi smulsi din tara pe care le-am dat-o, zice Domnul Dumnezeul tau!"

Capitolul precedent
pixel
***