Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 8

1. Domnul Dumnezeu mi-a trimis urmatoarea vedenie: Iata, era un cos cu poame coapte.

2. El a zis: "Ce vezi, Amos?" Eu am raspuns: "Un cos cu poame coapte." Si Domnul mi-a zis: "A venit sfarsitul poporului Meu, Israel; nu-l mai pot ierta!

3. In ziua aceea, cantecele Templului se vor preface in gemete, zice Domnul Dumnezeu, pretutindeni vor arunca in tacere o multime de trupuri moarte."

4. Ascultati lucrul acesta, voi care mancati pe cel lipsit si prapaditi pe cei nenorociti din tara!

5. Voi care ziceti: "Cand va trece luna noua, ca sa vindem graul, si Sabatul, ca sa deschidem granarele, sa micsoram efa si sa marim siclul, si sa strambam cumpana, ca sa inselam?

6. Apoi vom cumpara pe cei nevoiasi pe argint si pe sarac, pe o pereche de incaltaminte, si vom vinde codina in loc de grau."

7. Domnul a jurat pe slava lui Iacov: "Niciodata nu voi uita niciuna din faptele lor!

8. Nu se va cutremura tara din pricina acestor miselii si nu se vor jeli toti locuitorii ei? Nu se va umfla toata tara ca raul, ridicandu-se si coborandu-se iarasi ca raul Egiptului?

9. In ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi face sa asfinteasca soarele la amiaza si voi intuneca pamantul ziua in amiaza mare.

10. Va voi preface sarbatorile in jale si toate cantarile in bociri pentru morti, voi acoperi toate coapsele cu saci si voi face toate capetele plesuve; voi arunca tara intr-o jale ca pentru un singur fiu, si sfarsitul ei va fi ca o zi amara.

11. Iata, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, cand voi trimite foamete in tara, nu foamete de paine, nici sete de apa, ci foame si sete dupa auzirea cuvintelor Domnului.

12. Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazanoapte la rasarit, vor umbla istoviti incoace si incolo, ca sa caute cuvantul Domnului, si tot nu-l vor gasi.

13. In ziua aceea se vor topi de sete fetele frumoase si flacaii.

14. Ei, care jura acum pe pacatul Samariei si zic: "Pe Dumnezeul tau cel Viu, Dane!" si: "Pe drumul Beer-Sebei!", vor cadea, si nu se vor mai scula."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***