Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 6

1. Vai de cei ce traiesc fara grija in Sion si la adapost pe muntele Samariei, vai de mai marii acestia ai celui dintai dintre neamuri, la care alearga casa lui Israel!…

2. Treceti la Calne si vedeti, duceti-va de acolo pana la Hamatul cel mare si coborati-va in Gat la filisteni; sunt oare cetatile acestea mai infloritoare decat cele doua imparatii ale voastre si este tinutul lor mai intins decat al vostru?…

3. Credeti ca ziua nenorocirii este departe si faceti sa se apropie domnia silniciei.

4. Ei se culca pe paturi de fildes si stau intinsi alene pe asternuturile lor; mananca miei din turma si vitei pusi la ingrasat.

5. Aiureaza in sunetul lautei, se cred iscusiti ca David in instrumentele de muzica.

6. Beau vin cu pahare largi, se ung cu cel mai bun untdelemn, si nu se intristeaza de prapadul lui Iosif!

7. De aceea vor merge in robie, in fruntea prinsilor de razboi; si vor inceta strigatele de veselie ale acestor desfatati.

8. Domnul Dumnezeu a jurat pe Sine insusi si Domnul Dumnezeul ostirilor a zis: "Mi-e scarba de mandria lui Iacov si-i urasc palatele; de aceea voi da in mana vrajmasului cetatea cu tot ce este in ea."

9. Si daca vor mai ramane zece oameni intr-o casa, vor muri.

10. Cand unchiul sau va lua pe cel mort sa-l arda, ridicandu-i oasele din casa, si va intreba pe cel din fundul casei: "Mai este cineva cu tine?", acela va raspunde: "Nimeni"…, iar celalalt va zice: "Tacere! Caci nu trebuie sa pomenim acum Numele Domnului!"

11. Caci iata ca Domnul porunceste sa se darame casa cea mare si sa se faca bucati casa cea mica.

12. Pot caii sa alerge pe o stanca? Sau poate cineva sa are marea cu boii, de ati prefacut judecata in otrava si rodul dreptatii, in pelin?

13. Va bucurati de lucruri de nimic si ziceti: "Oare nu prin taria noastra am castigat noi putere?"

14. "De aceea iata, voi ridica impotriva voastra, casa lui Israel, zice Domnul Dumnezeul ostirilor, un neam care va va asupri de la intrarea Hamatului pana la paraul pustiului."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***