Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 3

1. Ascultati cuvantul acesta, pe care-l rosteste Domnul impotriva voastra, copii ai lui Israel, impotriva intregii familii pe care am scos-o din tara Egiptului!

2. "Eu v-am ales numai pe voi dintre toate familiile pamantului: de aceea va voi si pedepsi pentru toate nelegiuirile voastre."

3. Merg oare doi oameni impreuna fara sa fie invoiti?

4. Racneste leul in padure, daca n-are prada? Zbiara puiul de leu din fundul vizuinii, lui daca n-a prins nimic?

5. Cade pasarea in latul de pe pamant, daca nu i s-a intins o cursa? Se ridica latul de la pamant fara sa se fi prins ceva in el?

6. Sau suna cineva cu trambita intr-o cetate fara sa se inspaimante poporul? Sau se intampla o nenorocire intr-o cetate fara s-o fi facut Domnul?

7. Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai proroci.

8. Leul racneste: cine nu se va speria? Domnul Dumnezeu vorbeste: cine nu va proroci?

9. "Strigati de pe acoperisul palatelor Asdodului si de pe palatele tarii Egiptului si spuneti: "Strangeti-va pe muntii Samariei si vedeti ce neoranduiala mare este in mijlocul ei, ce asupriri sunt in ea!

10. Nu sunt in stare sa lucreze cu neprihanire, zice Domnul, ci isi ingramadesc in palate comori castigate prin silnicie si rapire."

11. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: "Vrajmasul va impresura tara, iti va dobori taria, si palatele tale vor fi jefuite!"

12. Asa vorbeste Domnul: "Dupa cum pastorul scapa din gura leului numai doua bucati de picioare sau un varf de ureche, asa vor scapa copiii lui Israel care stau in Samaria in coltul unui pat si pe covoare de Damasc!"

13. Ascultati si spuneti lucrul acesta casei lui Iacov, zice Domnul Dumnezeu, Dumnezeul ostirilor:

14. "In ziua cand voi pedepsi pe Israel pentru faradelegile lui, voi pedepsi si altarele din Betel; coarnele altarului vor fi sfaramate si vor cadea la pamant.

15. Voi surpa casele de iarna si casele de vara; palatele de fildes se vor duce, si casele cele multe se vor nimici, zice Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***