Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 2

1. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Moabului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca a ars, a ars pana le-a facut var, oasele imparatului Edomului,

2. de aceea voi trimite foc in Moab, si va mistui palatele Cheriotului; si Moabul va pieri in mijlocul zarvei, in mijlocul strigatelor de razboi si sunetului trambitei.

3. Voi nimici cu desavarsire pe judecator din mijlocul lui si voi ucide pe toate capeteniile lui impreuna cu el, zice Domnul."

4. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale lui Iuda, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au nesocotit Legea Domnului si n-au pazit poruncile Lui, ci s-au lasat dusi in ratacire de idolii cei mincinosi dupa care au umblat si parintii lor;

5. de aceea voi trimite foc in Iuda, si va mistui palatele Ierusalimului."

6. Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale lui Israel, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au vandut pe cel neprihanit pe bani si pe sarac, pe o pereche de incaltaminte.

7. Ei doresc sa vada tarana pamantului pe capul celor sarmani si calca in picioare dreptul celor nenorociti. Fiul si tatal se duc la aceeasi fata, ca sa pangareasca Numele Meu cel sfant.

8. Se intind langa fiecare altar pe haine luate ca zalog si beau in casa dumnezeilor lor amenda celor osanditi de ei.

9. Si totusi Eu am nimicit dinaintea lor pe amoriti, care erau cat cedrii de inalti si tari ca stejarii; le-am nimicit roadele din varf pana in radacini.

10. Si Eu v-am scos din tara Egiptului, si v-am povatuit patruzeci de ani in pustiu, ca sa va dau in stapanire tara amoritilor.

11. Am ridicat proroci dintre fiii vostri si nazirei dintre tinerii vostri. Nu este asa, copii ai lui Israel? - zice Domnul…

12. Iar voi ati dat nazireilor sa bea vin, si prorocilor le-ati poruncit: "Nu prorociti!"

13. Iata, va voi stropsi cum stropseste pamantul carul incarcat cu snopi,

14. asa ca cel iute nu va putea sa fuga, iar cel tare nu se va putea sluji de taria lui, si omul viteaz nu-si va scapa viata.

15. Cel ce manuieste arcul nu va putea sa tina piept, cel iute de picioare nu va scapa, si calaretul nu-si va scapa viata;

16. iar cel mai inimos dintre razboinici va fugi in pielea goala in ziua aceea, zice Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***