Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul precedent

1 Tesaloniceni 5

1 Cât despre vremuri şi soroace, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. 1 Iar despre ani si despre vremuri, fratilor, nu aveti nevoie sa va scriem,
2 Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea. 2 Caci voi insiva stiti bine ca ziua Domnului vine asa, ca un fur noaptea.
3 Când vor zice: "Pace şi linişte!", atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare. 3 Atunci cand vor zice: pace si liniste, atunci, fara de veste, va veni peste ei pieirea, ca si durerile peste cea insarcinata, si scapare nu vor avea.
4 Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ. 4 Voi insa, fratilor, nu sunteti in intuneric, ca sa va apuce ziua aceea ca un fur.
5 Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului. 5 Caci voi toti sunteti fii ai luminii si fii ai zilei; nu suntem ai noptii, nici ai intunericului.
6 De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji. 6 De aceea sa nu dormim ca si ceilalti, ci sa priveghem si sa fim treji.
7 Căci, cei ce dorm, dorm noaptea; şi, cei ce se îmbată, se îmbată noaptea. 7 Fiindca cei ce dorm, noaptea dorm; si cei ce se imbata, noaptea se imbata.
8 Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoşa credinţei şi a dragostei şi să avem drept coif nădejdea mântuirii. 8 Dar noi, fiind ai zilei, sa fim treji, imbracandu-ne in platosa credintei si a dragostei si punand coiful nadejdii de mantuire;
9 Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Isus Hristos, 9 Ca Dumnezeu nu ne-a randuit spre manie, ci spre dobandirea mantuirii, prin Domnul nostru Iisus Hristos,
10 care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El. 10 Care a murit pentru noi, pentru ca noi, fie ca veghem, fie ca dormim, cu El impreuna sa vietuim.
11 De aceea mângâiaţi-vă şi întăriţi-vă unii pe alţii, cum şi faceţi în adevăr. 11 De aceea, indemnati-va si ziditi-va unul pe altul, asa precum si faceti.
12 Vă rugăm, fraţilor, să priviţi bine pe cei ce se ostenesc între voi, care vă cârmuiesc în Domnul şi care vă sfătuiesc. 12 Va mai rugam, fratilor, sa cinstiti pe cei ce se ostenesc intre voi, care sunt mai-marii vostri in Domnul si va povatuiesc;
13 Să-i preţuiţi foarte mult, în dragoste, din pricina lucrării lor. Trăiţi în pace între voi. 13 Si pentru lucrarea lor, sa-i socotiti pe ei vrednici de dragoste prisositoare. Traiti intre voi in buna pace.
14 Vă rugăm, de asemenea, fraţilor, să mustraţi pe cei ce trăiesc în neorânduială; să îmbărbătaţi pe cei deznădăjduiţi; să sprijiniţi pe cei slabi, să fiţi răbdători cu toţi. 14 Va rugam insa, fratilor, dojeniti pe cei fara de randuiala, imbarbatati pe cei slabi la suflet, sprijiniti pe cei neputinciosi, fiti indelung-rabdatori fata de toti.
15 Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău; ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi. 15 Luati seama sa nu rasplateasca cineva cuiva raul cu rau, ci totdeauna sa urmati cele bune unul fata de altul si fata de toti.
16 Bucuraţi-vă întotdeauna. 16 Bucurati-va pururea.
17 Rugaţi-vă neîncetat. 17 Rugati-va neincetat.
18 Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 18 Dati multumire pentru toate, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, intru Hristos Iisus, pentru voi.
19 Nu stingeţi Duhul. 19 Duhul sa nu-l stingeti.
20 Nu dispreţuiţi prorociile. 20 Proorociile sa nu le dispretuiti.
21 Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. 21 Toate sa le incercati; tineti ce este bine;
22 Feriţi-vă de orice se pare rău. 22 Feriti-va de orice infatisare a raului.
23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos. 23 Insusi Dumnezeul pacii sa va sfinteasca pe voi desavarsit, si intreg duhul vostru, si sufletul, si trupul sa se pazeasca, fara de prihana, intru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.
24 Cel ce v-a chemat este credincios şi va face lucrul acesta. 24 Credincios este Cel care va cheama. El va si indeplini.
25 Fraţilor, rugaţi-vă pentru noi. 25 Fratilor, rugati-va pentru noi.
26 Spuneţi sănătate tuturor fraţilor, cu o sărutare sfântă. 26 Imbratisati pe toti fratii cu sarutare sfanta.
27 În Domnul, vă rog fierbinte ca epistola aceasta să fie citită tuturor fraţilor. 27 Va indemn staruitor pe voi intru Domnul, ca sa cititi scrisoarea aceasta tuturor sfintilor frati.
28 Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin. 28 Harul Domnului nostru Iisus Hristos sa fie cu voi. Amin!
Capitolul precedent
pixel
***