Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Tefania 3

1 Vai de cetatea îndărătnică şi spurcată, vai de cetatea plină de asuprire! 1 Vai de cetatea razvratita si pangarita, cetatea asupririi!
2 Ea n-ascultă de niciun glas, nu ţine seama de mustrare, nu se încrede în Domnul, nu se apropie de Dumnezeul său. 2 N-a luat aminte la nici un semn, si n-a primit nici o dojana; in Domnul nu si-a pus nadejdea si nici nu s-a apropiat de Dumnezeul ei.
3 Căpeteniile ei în mijlocul ei sunt nişte lei care răcnesc; judecătorii ei sunt nişte lupi de seară care nu mai lasă niciun os până dimineaţa. 3 Capeteniile ei sunt, in mijlocul ei, lei care racnesc; judecatorii ei, lupi de seara care nu pastreaza nimic pentru a doua zi;
4 Prorocii ei sunt uşuratici şi înşelători; preoţii ei pângăresc lucrurile sfinte, calcă Legea. 4 Proorocii sunt oameni usuratici, vicleni; preotii pangaresc cele sfinte si calca legea.
5 Domnul este fără prihană în mijlocul ei. El nu face nicio nelegiuire; în fiecare dimineaţă, El Îşi scoate la lumină judecăţile, fără să înceteze vreodată; dar cine este nelegiuit nu ştie de ruşine! 5 Domnul este drept in mijlocul ei si nu face nici o strambatate; in fiecare dimineata El da la lumina dreptatea; El nu lipseste niciodata si nici nu cunoaste nedreptatea.
6 "Am nimicit neamuri, le-am dărâmat turnurile, le-am pustiit uliţele, şi nu mai trece nimeni pe ele! Cetăţile lor sunt pustiite, nu mai au niciun om în ele şi nimeni nu mai locuieşte în ele! 6 Nimicit-am neamurile, pustiit-am turnurile lor, ulitele le-am lasat goale si fara nici un trecator; cetatile lor au fost pustiite si n-a mai ramas in ele nici un locuitor.
7 Ziceam: "Dacă ai voi măcar să te temi de Mine şi să ţii seama de mustrare! Nu ţi-ar fi nimicită locuinţa şi n-ar veni peste tine toate pedepsele cu care te-am ameninţat." Dar ei s-au grăbit să-şi strice toate faptele. 7 Si am zis: "Acum te vei teme de Mine si te vei lasa invatata si locasul tau nu va mai fi nimicit asa precum am hotarat!" Dar ei mai vartos se sileau sa faca fapte si mai nelegiuite.
8 De aceea aşteptaţi numai, zice Domnul, până în ziua când Mă voi scula la pradă: căci am hotărât să strâng neamurile, să adun împărăţiile, ca să-Mi vărs urgia peste ele, toată aprinderea mâniei Mele; căci toată ţara va fi mistuită de focul geloziei Mele. 8 "Pentru aceasta, asteptati-Ma, zice Domnul, pana in ziua cand Ma voi scula ca marturie! Caci gandul Meu este sa strang laolalta toate neamurile si sa adun regatele, ca sa vars peste ele intaratarea Mea si iutimea urgiei Mele. Si tot pamantul va fi mistuit de vapaia maniei Mele.
9 Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toţi să cheme Numele Domnului, ca să-I slujească într-un gând. 9 Atunci voi da popoarelor buze curate, ca toate sa se roage Domnului si cu ravna sa-I slujeasca Lui.
10 Dincolo de râurile Etiopiei, Îmi vor aduce daruri de mâncare închinătorii Mei, obştea Mea cea risipită. 10 Din tinuturile de cealalta parte a fluviilor Etiopiei, inchinatorii Mei, risipitii Mei, Imi vor aduce prinoase.
11 În ziua aceea, nu vei mai avea nevoie să roşeşti de toate faptele tale prin care ai păcătuit împotriva Mea; căci atunci voi scoate din mijlocul tău pe cei trufaşi, şi nu te vei mai îngâmfa pe muntele Meu cel sfânt! 11 In ziua aceea nu te vei mai rusina de toate faptele tale cu care ai pacatuit impotriva Mea, caci atunci voi da la o parte pe cei ce petrec in chip trufas, iar tu nu te vei mai ingamfa in muntele cel sfant al Meu.
12 Voi lăsa în mijlocul tău un popor smerit şi mic, care se va încrede în Numele Domnului. 12 Si voi lasa in mijlocul tau un neam smerit si sarac, care va nadajdui intru numele Domnului.
13 Rămăşiţele lui Israel nu vor mai săvârşi nelegiuire, nu vor mai spune minciuni şi nici în gura lor nu se va mai găsi o limbă înşelătoare. Ci vor paşte şi se vor odihni, şi nimeni nu-i va tulbura." 13 Cei care vor mai ramane din neamul lui Israel nu vor savarsi nedreptate si nici nu vor grai cuvant de minciuna si nu se va afla in gura lor limba vicleana. Ci ei vor putea sa manance si sa se odihneasca, fara sa se teama de cineva.
14 Strigă de bucurie, fiica Sionului! Strigă de veselie, Israele! Bucură-te şi saltă de veselie din toată inima ta, fiica Ierusalimului! 14 Bucura-te, fiica Sionului, salta de veselie, Israele; veseleste-te si te bucura din toata inima, fiica a Ierusalimului!
15 Domnul a abătut de la tine pedepsele tale, a îndepărtat pe vrăjmaşul tău; Domnul, Împăratul lui Israel, este în mijlocul tău; nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire! 15 Caci Domnul a inlaturat judecatile rostite impotriva ta si a intors pe vrajmasii tai. Domnul, Imparatul lui Israel, este in mijlocul tau; tu nu vei mai vedea nici o nenorocire.
16 În ziua aceea se va zice Ierusalimului: "Nu te teme de nimic! Sioane, să nu-ţi slăbească mâinile! 16 In ziua aceea se va zice Ierusalimului: "Nu te teme Sioane, caci mainile tale nu vor slabi.
17 Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine." 17 Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau ca un izbavitor puternic. El se va bucura foarte de tine si in dragostea Lui va tresalta si va canta de bucurie pentru tine.
18 "Voi strânge pe cei întristaţi, care sunt departe de adunarea sfântă, pe cei ieşiţi din sânul tău, asupra cărora acum apasă ocara. 18 Voi strange laolalta pe cei ce sunt intristati si fara sarbatori, si vor fi iarasi dintre ai tai, desi ocara apasa asupra lor.
19 Iată, în vremea aceea, voi lucra împotriva tuturor asupritorilor tăi; voi izbăvi pe cei şchiopi şi voi strânge pe cei ce au fost izgoniţi, şi îi voi face o pricină de laudă şi de slavă în toate ţările unde sunt de ocară acum. 19 Si in ziua aceea voi starpi pe toti asupritorii tai, voi izbavi pe cei care schiopateaza si pe cei izgoniti ii voi strange de pe drumuri, si ii voi face de lauda si cu nume, in tinuturile in care fusesera facuti de ocara.
20 În vremea aceea, vă voi aduce înapoi; în vremea aceea, vă voi strânge; căci vă voi face o pricină de slavă şi de laudă între toate popoarele pământului, când voi aduce înapoi pe prinşii voştri de război sub ochii voştri, zice Domnul." 20 In vremea aceea va voi aduce inapoi. Si in clipa in care va vor aduna va voi face de lauda si cu nume la toate popoarele pamantului, cand in fata lor voi intoarce din robie pe robii vostri", zice Domnul.
Capitolul precedent
pixel
***