Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Tefania 2

1 Veniţi-vă în fire şi cercetaţi-vă, neam fără ruşine, 1 Umbla dupa lege si fii cu randuiala, neam fara rusine,
2 până nu se împlineşte hotărârea - ca pleava trece vremea - până nu vine peste voi mânia aprinsă a Domnului, până nu vine peste voi ziua mâniei Domnului! 2 Pana a nu va toca mania marunt ca paiele, pana sa nu ajunga la voi aprinderea maniei Domnului, pana sa nu vina la voi ziua intaratarii Domnului.
3 Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului. 3 Cautati pe Domnul, toti cei smeriti din tara, care savarsiti faptele legii Domnului; cautati dreptatea, cautati smerenia; poate veti fi feriti de ziua maniei Domnului.
4 Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua în amiaza mare, şi Ecronul va fi smuls din rădăcini. 4 Caci Gaza va fi parasita si Ascalonul daramat; in miezul zilei va fi scos poporul din Asdod si Ecronul va fi ras de pe pamant.
5 Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul cheretiţilor! Aşa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara filistenilor: "Te voi nimici, şi nu vei mai avea locuitori!" 5 Vai voua, locuitori ai tinutului de linga mare, din neamul Cheretienilor! Cuvantul Domnului se indreapta catre voi! Iti voi face atata paguba Canaane, tara a Filistenilor, ca nu va mai ramane nici un locuitor!
6 Malurile mării vor ajunge izlazuri de păşunat, locuinţe pentru păstori şi târle de oi. 6 Si tinutul cel de langa mare, Cheretul, va ajunge pasune pentru ciobani si tarle pentru oi.
7 Malurile acestea vor fi pentru rămăşiţele casei lui Iuda; acolo vor paşte; se vor odihni seara în casele Ascalonului; căci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita şi va aduce înapoi pe prinşii lor de război. 7 Si va fi o bucata de pamant langa mare pentru cei ramasi din Iuda, unde isi vor paste turmele; seara se vor salaslui in casele din Ascalon, caci Domnul Dumnezeul lor ii va cerceta si ii va intoarce din robie.
8 "Am auzit ocările Moabului şi batjocurile copiilor lui Amon, când defăimau pe poporul Meu şi se ridicau cu trufie împotriva hotarelor lor. 8 Am auzit de defaimarea Moabului si de batjocurile fiilor lui Amon, care au defaimat poporul Meu si isi mareau tara in paguba hotarelor lui.
9 De aceea, pe viaţa Mea, zice Domnul oştirilor, Dumnezeul lui Israel, că Moabul va fi ca Sodoma, şi copiii lui Amon, ca Gomora: un loc acoperit cu mărăcini, o groapă de sare, un pustiu veşnic; rămăşiţa poporului Meu îi va jefui, rămăşiţa neamului Meu îi va stăpâni." 9 Pentru aceasta, viu sunt Eu, zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel, ca Moabul va fi ca Sodoma si fiii lui Amon ca Gomora, un loc plin de maracini, o ocna de sare si o pustietate pentru totdeauna. Cei ramasi din poporul Meu ii vor jefui si pe cei scapati cu viata ii vor stapani.
10 Lucrul acesta li se va întâmpla pentru mândria lor, pentru că au batjocorit şi au fost semeţi cu poporul Domnului oştirilor. 10 Iata ce li se va intampla din pricina semetiei lor, pentru ca au batjocorit si s-au trufit impotriva poporului Domnului Savaot.
11 Domnul va fi grozav împotriva lor, căci va nimici pe toţi dumnezeii pământului; şi fiecare se va închina înaintea Lui în ţara lui, în toate ostroavele neamurilor. 11 Atunci Domnul va fi infricosator pentru ei, caci El va distruge pe toti dumnezeii pamantului si inaintea Lui se vor inchina locuitorii tinuturilor celor mai de departe, fiecare din locul sau.
12 "Chiar şi voi, etiopienilor, veţi fi străpunşi cu sabia Mea." 12 Si voi, Etiopienilor, veti fi doborati de sabia Mea la pamant!"
13 El Îşi va întinde mâna şi spre miazănoapte, va nimici Asiria şi va preface Ninive într-o pustietate, într-un pământ fără apă ca pustiul. 13 Atunci El va intinde mana Sa si spre miazanoapte si va nimici Asiria, va pustii Ninive si o va preface in pustietate.
14 În mijlocul cetăţii se vor culca turme de vite de tot felul; pelicanul şi ariciul vor rămâne noaptea pe acoperişurile stâlpilor ei. La ferestre se vor auzi ţipetele lor, pustiirea va fi în prag, căci căptuşeala de cedru va fi scoasă. 14 In mijlocul cetatii vor salaslui turmele si toate dobitoacele pamantului. Si pelicanul, ca si ariciul vor sta pe capetele stalpilor din ea; vuietul vantului se va auzi la ferestre si pustiul se va intinde pana pe prag, caci lemnaria de cedru a fost smulsa din loc.
15 Iată, dar, cetatea aceea veselă, care stătea plină de încredere şi zicea în inima ei: "Eu şi niciuna afară de mine!" Vai! cum s-a prefăcut în pustiu şi în culcuş de fiare! Toţi cei ce trec pe lângă ea fluieră şi arată cu mâna! 15 Iata cum a ajuns cetatea cea vesela care statea fara de grija si care zicea in sine: "Eu sunt si nici una nu mai este ca mine!" Cum a fost pustiita si prefacuta in culcus pentru dobitoace! Oricine va trece pe langa ea va fluiera si va arata cu mana.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***